Online Szépségápolási Magazin

Fesztivál smink: milyen sminket készítsünk magunknak fesztiválra?

Fesztivál smink: milyen sminket készítsünk magunknak fesztiválra?

A fesztiválos időszak a nyári időszámítás mérföldköve, ilyenkor folyamatosan a szabadban tartózkodunk, élvezzük a zenét, a fellépők műsorát vagy egyszerűen csak a barátok társaságát. Azonban a napi szépségápolási rutinunk igencsak felborul és meg is sínyli ezt az időszakot. Hogyan élvezzük ki a fesztivál minden pillanatát, úgy hogy közben csinosak és ápoltak is legyünk, de ne is kelljen sokat a sminkünkkel vacakolnunk?

Nézzük meg, hogy milyen villámgyors, a fesztiválozás hangulatához illő szépségápolási és sminkpraktikákat vethetünk be:

Természetes szemsminket készítsünk magunknak!

Minél természetesebb a szemsminkünk, annál jobb. Hiszen a fesztiválozás mégsem egyenlő a vörösszőnyeges bevonulással! A mozgó szemhéjunkra vigyünk fel barackos, bézses vagy vanília színű szemhéjpúdert, majd közép vagy sötétbarna szemhéjpúderrel árnyékoljuk azt a szemzugban. Extra tippünk: a barna szemhéjpúdert kiválthatjuk a bronzosítónkkal is, ugyanúgy vigyük fel, mintha szemfestékkel dolgoznánk.

 

Kerüljük el a vastag alapozást!

Helyette inkább váltsunk BB krémre, amely egyben hidratálja is az arcunkat. A BB krémek plusz selymes (de nem zsíros!) csillogást is kölcsönöznek arcbőrünknek. Akár szivacs nélkül, az ujjunkkal is felvihetjük őket. Ha nagyon zsíros a bőrünk, vagy mindenképpen alapozni szeretnénk, akkor vékony rétegben por állagú ásványi alapozóval varázsoljunk egységes bőrtónust magunknak, amely egész nap tartós, és nem kell attól félnünk, hogy csillogóvá válik a bőrünkön.

 

Varázsoljuk fesztivál-biztosra a szempilláinkat!

Válasszunk jó minőségű, dúsítós és hosszabbítós szempillaspirált, amely egész nap tartós. Ha még is attól félünk, hogy elkenődik, akkor az alsó szempillákat ne fessük ki, csak a felső szempillasort. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem „pandásodunk” el. Még fesztiválozásra sem ajánlom a vízálló szempillaspirálokat, mert nagyon nehéz őket lemosni.

Pirosítás helyett bronzosítsunk!

A napsütötte, egészséges arcszínt bronzosítóval sokkal könnyebb elérnünk, mint arcpirosítóval. Hangsúlyozzuk ki vele az arccsontunkat, a halántékunkat, az orrnyergünket, állunkat és a hajtőbe is felvihetünk belőle egy csöppet. Választhatunk matt, selyemfényű vagy csillogó változatokat is, a fesztivál hangulatba bármelyik változat belefér.

 

Kapcsolódó cikkünk: Mi a bronzosító és hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet?

 

Hagyjuk otthon a sötét színű rúzsainkat!

A fesztiválokon gyakran tükör nélkül vagyunk kénytelenek az ajkunkat megszínezni, így a pontosságot igénylő sötét árnyalatú rúzsokat nagyon nehéz lenne szépen felvinnünk, és folyamatosan korrigálnunk a hideg italok elfogyasztása után. E helyett sokkal praktikusabb, ha nude vagy halvány rózsaszínű rúzst viszünk magunkkal: könnyű őket felvinni és szebben, egyenletesebben is kopnak. Ha nem vagyunk túlságosan oda a rúzsokért, akkor kiválthatjuk e-vitaminos, szájápoló szájfénnyel is, amelyet a szivacsos applikátorának köszönhetően villámgyorsan és kényelmesen felvihetünk az ajkunkra.

 

Fixáljunk és frissítsük fel magunkat!

Akár párás, esős idő utáni időjárásról, akár napos nyári nappalról van szó, ahhoz, hogy egész nap tartson a sminkünk, érdemes lefixálnunk sminkfixálóval. Így nem kell aggódnunk, hogy elkenődik a sminkünk. A Lily Lolo sminkfixálójától - a benne lévő aloe verának és pantenolnak köszönhetően - bársonyos és hidratált lesz a bőrünk. Nem csak fixálásra, de napközben az arcunk felfrissítésére is használhatjuk.

 

3 dolog, amit mindenképpen csomagoljunk be:

1. Nedves törlőkendő: kiválóan alkalmas arra, hogy felfrissítsük magunkat, illetve az enyhébb foltokat, szennyeződéseket is nagyban halványíthatjuk vele. Persze, nem helyettesíti az alapvető higiéniát, de sokat lendíthet a közérzetünkön, amikor nincs más választásunk.

2. Micellás víz és sminklemosó korong: az egy lépéses sminklemosáshoz, arctisztításhoz és tonizáláshoz keresve sem találhatunk jobb társat, mint a micellás vizet. Csöppentsünk belőle egy kis mennyiséget a korongokra, majd óvatosan mossuk le vele a sminkünket. A micellás vízet nem kell vízzel leöblítenünk, azonban figyeljünk arra, hogy a szem környéki érzékeny bőrt ne nagyon nyúzzuk meg a lemosásnál. Bármelyik márkát választhatjuk, tetszés szerint.

3. Fényvédő: Napos időben elengedhetetlen kellék, ne feledjük az arcunkon is használni!

Nagyon jó szórakozást és kikapcsolódást kívánunk a fesztiválokhoz!


Minden terméket beszerezhetsz az e-makeup webáruházában:

1. Lily Lolo Laid Bare szemhéjpúder paletta (8 féle természetes bézs és barna árnyalattal) >

2. Szilikonmentes BB krémek, 3 féle árnyalatban >

3. Lily Lolo természetes szempillaspirál: hosszabbító és göndörítő >

4. Lily Lolo préselt bronzosító: a természetesen napsütötte hatásért >

Ezek a témák is érdekelhetnek téged, kattints értük:

Hogyan göndörítsük úgy a pilláinkat, mint a profik?

Könnyű sminktippek - instant megoldások!

 

Készítette: E-makeup Kft.

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés