Új jelszó kérése
 

EM Magazin
2016.05.31 15:56

A szempillaspirál használata avagy hogyan göndörítsük úgy a pilláinkat, mint a profik?

Mivel emelhetjük ki a legegyszerűbben és a leggyorsabban a tekintetünket úgy, hogy odavonzzuk mások pillantását? A szempillaspirál használatával nemcsak sötétebbnek, hanem hosszabbnak és dúsabbnak is tűnnek a szempilláink. Még akkor is érdemes szempillaspirált használnunk, ha nem viszünk fel mellette szemhéjpúdert, mert önmagában is kiemeli és kinyitja tekintetünket.

 

Azonban, ha nem tudjuk, hogy hogyan használjuk helyesen a szempillaspirált, és összecsomósodott pilláinkat rebegtetjük, pont az ellenkező hatást érjük el. De nincs okunk elkeseredni, mert ha megtanuljuk helyesen használni a szempillaspirált, már csak gyakorlás kérdése, hogy gyönyörű pilláink legyenek.

 

Találjuk meg a helyes szempillaspirált számunkra!

Szinte minden kozmetikai gyártónak ott lapul a tarsolyában a szempillaspirál, így bőségesen el vagyunk látva választékkal. Persze, olykor pont ez nehezíti meg a döntésünket. Dúsító, hosszabbító, fekete, színes, műanyag kefés, rost kefés…. és még sorolhatnánk. Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb szempillaspirált? Ehhez állítottunk össze néhány szempontot:

 • Formula: Hosszabbító, göndörítő, dúsító vagy volumenizáló szempillaspirált válasszunk? Nagyon egyszerű a döntés, ha hosszabb pillákat szeretnénk, akkor válasszunk hosszabbító szempillaspirált, ha dúsabb pillákat szeretnénk, akkor dúsító spirált. Vannak olyan szempillaspirálok is, amelyek mindkettőt ígérik. A mi kedvencünk a természetes összetételű Lily Lolo szempillaspirál; a szempillaspirál keféjével nagyon könnyen fel tudjuk vinni a festéket, és gyönyörűen dúsítja és hosszabbítja a szempilláinkat, mindenféle káros összetevő nélkül.
 • Összetétel: Ha tudunk, akkor válasszunk természetes összetételű szempillaspirált, így minimalizálhatjuk a lehetséges allergiás reakciókat, pl. vörös szemek, puffadt szemhéjak. Különösen fontos az összetételre figyelnünk, ha érzékeny a szemünk, vagy ha kontaktlencsét viselünk.
 • Tartósság: A jó szempillaspirálnak ki kell tartania egész nap úgy, hogy az alsó pillasorban sem kenődik szét. Ha mégis azt tapasztalod, hogy normál körülmények között is rendszeresen elmaszatolódik, akkor válts másikra.
 • Vízálló – nem vízálló: Vízálló szempillaspirált érdemes a különlegesebb alkalmakra tartogatni, pl. esküvő, alkalmi megjelenés, ugyanis nagyon nehéz lemosni a szempillákról, így mindennapi használatra nem a legpraktikusabb.

Kapcsolódó cikkünk: 15 ok, amiért szeretjük a szempillaspirált...

 • Állag: A szempillaspirálunk krémes, ne darabos állagú legyen. Ez elengedhetetlen a szép felvitelhez.
 • Szín: Egyértelműen a fekete szempillaspirál emeli ki szemünket a legerőteljesebben. Habár bármilyen nekünk tetsző árnyalatot választhatunk, a leginkább a fekete árnyalatú szempillaspirál nyitja ki szemeinket. Ha világos színű a hajunk és a szemünk és a feketét túl soknak találjuk, akkor egy réteg fekete szempillaspirál fölé vigyünk fel egy réteg barna szempillaspirált.

Tippek a szempillaspirál használatához:

 • Ne pumpáljuk tele levegővel a spiráltubust azzal, hogy a spirál fejét ki-be húzogatjuk.
 • Ha a spirálozás előtt pillagöndörítőt használsz, akkor kb. 10 másodpercig szorítsad a göndörítőt mindkét szempillasor esetében. Habár ez a lépés tetszőlegesen kihagyható, én javaslom annak elvégzését a gyönyörűen ívelt pillák érdekében.
 • Amikor a spirálfejet kihúzzuk a tubusból, a felesleges festéket a tubus nyakánál húzzuk le. Így nem lesz csomós vagy „póklábas” a pillánk.
 • Mindegy, hogy az alsó vagy a felső szempillasort spirálozzuk ki először. Én mindig a felsővel szoktam kezdeni, azonban ilyenkor érdemes pár percet várnunk míg megszárad a spirál, és csak ezután fessük be az alsó sort. Így ugyanis elkerülhetjük, hogy a szemhéjunkra spirálfesték kerüljön a szempillánkról.
 • A felső szempillasor kispirálozásakor nézzünk egyenesen előre, és kezdjük a szempillánk tövénél a festést. Cikk-cakk szerű mozdulatokkal vigyük fel a festéket, úgy, hogy először az egyik szemünk felső majd a másik szemünk szintén felső pillasorát festjük ki. Ha az első réteg nem tökéletes, semmi baj. Fontos, hogy mielőtt megszárad a szempillaspirál, gyorsan felvigyünk a második réteget. Ha sokat várunk, a megszáradt pillákra csak csomósan tudjuk a második réteget felvinni.
 • Akár 2-3 réteget is felvihetünk a szempillaspirállal.
 • Várjunk pár percet, míg megszárad a festék – addig esetleg kifesthetjük az ajkunkat. Majd egy picit hajtsuk fel a fejünket, hogy az alsó szempillasort is szépen kispirálozhassuk.
 • Ha mégis pöttyöket ejtünk a spirállal a bőrünkön, akkor várjunk pár percet, amíg megszárad, így nem fog elkenődni, és utána fültisztító pálcikával óvatosan korrigáljuk a hibát.

 

Ha azt szeretnénk, hogy a pillasorunk még dúsabbnak tűnjön, húzzunk tusvonalat fekete tussal vagy ceruzával. Akár vizes vagy fixálóba mártott szemhéjpúder is megfelel erre a célra.

 

Remélem, a tippek segítségével a legtöbbet tudod kihozni a gyönyörű pillácskáidból! És íme egy kis videós segítség is:

 

Ezek a témák is érdekelhetnek téged, kattints értük:

Szemhéjpúder kisokos

Könnyű sminktippek - instant megoldások!

 

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés