Online Szépségápolási Magazin

Hogyan készítsünk tökéletes munkahelyi sminket magunknak reggelente?

Hogyan készítsünk tökéletes munkahelyi sminket magunknak reggelente?

Néha kevés szín is elegendő ahhoz, hogy friss, szép és kifogástalan külsőnk legyen. Így van ez a munkahelyi sminkkel is. Ragaszkodjunk a naturális, visszafogott arcfestéshez, hogy a legelőnyösebb színben mutatkozhassunk a munkahelyünkön.

Hogyan készítsünk tökéletes munkahelyi sminket magunknak reggelente?

1. Egységesítsük arcszínünket! Válasszunk alapozót vagy BB krémet az aktuális bőrállapotunknak és bőrhibáinknak megfelelően. Az alapozót a teljes arcunkon oszlassuk el, de ne legyen se túl vastag, se maszkszerű, hiszen célunk, hogy külsőnk természetesnek hasson. Válasszunk olyan alapozót, melytől a bőrünk frissnek hat a szürkés irodai világításban is. Az alapozóból tartsunk egy kis mennyiséget a fiókunkban, így az irodában könnyen javíthatjuk a lekopott alapozót. Vagy reggel fixáljuk sminkünket, hogy egész nap tartós legyen.

2. Használjunk természetes matt árnyalatokat a szemhéjpúder palettánkból! Elsősorban a matt bézs, nude, barack, vanília árnyalatok közül válasszunk egyet a mozgó szemhéjunkra. Majd közép vagy sötét barnával árnyékoljuk a szemzugban és a szemöldökcsont alatt. Ezután spirálozzuk ki a szempilláinkat alul és felül egyaránt, gyönyörűen kiemeli a szemünket.

3. Ne feledkezzünk meg a szemhéjpúder alap használatáról sem. Segítségével a szemhéjpúderünk egész nap a helyén marad, nem kopik le. Válasszunk krémes textúrájú alapot, mert könnyebben elsatírozhatjuk a szemfestéket rajta.

4. Soha ne használjunk csillogó szájfényt munkahelyen! Egyáltalán nem oda való. Helyette viseljünk inkább nude, vagy a szájszínünkhöz hasonló matt rózsaszín vagy barack árnyalatokat. Akár természetes színű szájceruzával is átszínezhetjünk az ajkunkat. Teljesen fel fogja dobni a megjelenésünket.

5. Pirosítsunk vagy bronzosítsunk, ha kedvünk tartja! Azonban kerüljük a rikító, olcsó színeket és mindenképpen matt változatot használjunk. Szépen dolgozzuk el a pirosítót vagy bronzosítót egy nagy ecset segítségével, hogy természetesnek hasson az arcunkon. Semmi sem szól az egészségesen ragyogó, napsütötte hatás ellen, ha nem visszük túlzásba.

6. Ne feledkezzünk meg a szép, ápolt szemöldökről sem! A szemöldök szálak közötti réseket töltsük ki szemöldökpúderrel egy kis lapos ecset segítségével, majd fixáljuk a szálacskákat. Teljesen természetes lesz így a megjelenésünk. A nagy, módosan megrajzolt szemöldököt hagyjuk más alkalmakra.

 

Kérdések és válaszok a munkahelyi sminkről:

A mindennapos alapozóhasználat öregíti a bőrt?

Nem, ha megfelelő minőségű alapozót használunk és este mindig eltávolítjuk a sminkünket. Soha ne feküdjünk ágyba kifestve.

Belefér a szemceruza vagy tus használata a munkahelyi sminkbe?

Amennyiben természetesen keretezzük a szemünket, semmi akadálya a szemünk kihúzásának. A mozgó szemhéjunk pilláinak tövéhez húzzunk vékony csíkot. Minél természetesebb hatásra törekedjünk.

És a kontúrozás?

Amennyiben nem visszük túlzásba, nyugodtan kontúrozzunk. Válasszunk természetes árnyalatú kontúr palettát, vagy bronzosítóval is árnyékolhatjuk az arcunkat.

A sminkünket igazítsuk a ruhánk színéhez?

A sminkárnyalatokat mindig a bőrtónusunknak, a szem és hajszínünknek megfelelően válasszunk. Nem szerencsés e helyett a ruhánkhoz passzoló árnyalatokat választani. Munkahelyen pedig mindenképpen maradjunk a naturális színek használatánál.


Minden terméket beszerezhetsz az e-makeup webáruházában:

BB krémek >

Szemhéjpúder paletta >

Szemhéjpúderalap >

Arcpirosítók >

Szemöldökpúderek >

Készítette: E-makeup Kft., Budapest, 2018.

Webáruház készítés