Online Szépségápolási Magazin

Mi a bronzosító és hogyan válasszuk ki a számunkra a legmegfelelőbb árnyalatot és változatot?

Mi a bronzosító és hogyan válasszuk ki a számunkra a legmegfelelőbb árnyalatot és változatot?

A bronzosítóval azonnal élettel teli és napsütötte hatást érhetünk el, meleg és egészséges ragyogást ad a bőrnek. Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb árnyalatot és változatot?

 

A cikkünkből kiderül, hogy:

- Mi a bronzosító?

- Mire használjuk a bronzosítót?

- Melyik a legjobb bronzosító a bőrtípusunk szerint?

- Milyen bronzosító árnyalatot válasszunk magunknak?

- Matt vagy selyemfényű, enyhén csillogó bronzosítót válasszunk?

- Mit ne tegyünk a bronzosítás során?

Ki ne szeretne aranybarnán ragyogni, már a nyár elején? Idén júniusban nem sok napsütéssel kényeztetett minket az időjárás, kérdés, hogy mit tehetünk, hogy napsütötte arcszínünk legyen, úgy, hogy ne kelljen a szolárium káros hatásainak vagy az önbarnító illatfelhőjének kitennünk magunkat? A bronzosítóval azonnal élettel teli és napsütötte hatást érhetünk el, meleg és egészséges ragyogást ad a bőrnek.

 

Mi a bronzosító?

A bronzosítók krémes, por vagy préselt formában fordulnak elő. A pirosítókhoz hasonlóan a bronzosítók esetében is a por és a préselt változatok a legnépszerűbbek, ezekkel a legegyszerűbb bánni és a legkönnyebb őket szépen eldolgozni. A por vagy préselt bronzosítókat ferde formájú arcpirosító ecsettel vagy a japán legyező ecsettel tudod felvinni. Ez utóbbit akkor válaszd, ha csak nagyon halványan szeretnéd a bronzosítót felvinni. Krémes bronzosítót nagyon könnyen készíthetünk is magunknak, egy csöpp hidratálót keverjünk össze ásványi bronzosítóval, majd az ujjunkkal vagy sminkszivaccsal vigyük fel az alapozó fölé.

 

Mire használjuk a bronzosítót?

A bronzosítóval egészséges, élettel teli, napsütötte arcot varázsolhatunk magunknak. Bőrünk egészségesen fog ragyogni anélkül, hogy kitennénk a napsugárzás káros hatásainak. Vigyünk fel belőle egy keveset az arccsontunkra, a halántékunkra, az orrunk végére. Gyakorlatilag azokra a pontokra, melyeket a nap természetesen is „megkap” amikor a szabadban vagyunk. Nyugodtan felvihetjük a vállunkra, kulcscsontunkra is vagy a dekoltázsra.

A bronzosító mélységet kölcsönöz az arcunknak, nagyon gyorsan és egyszerűen teltebb arcot, magasabb arccsontot vagy éppen keskenyebb arcot varázsolhatunk velük, attól függően, hogy hova helyezzük el fel a terméket.

A bronzosítóval melegebb tónusúvá tehetjük az arcunkat. Egyszerűen csak vigyünk fel por állagú bronzosítót a az arccsontunkra és az arcunk külső széleire. 

A bronzosító tökéletes a kontúrozáshoz és az arc különböző részeinek az árnyékolásához is. Ha vékonyítani szeretnénk az arcunkat, akkor a bronzosítót közvetlenül az arccsont alatti vonalba és a járomcsontunkra is vigyük fel. Vékonyíthatjuk vele orrunkat az orr szélső részeire felsimított bronzosítóval, vagy a túl magas homlokot is csökkenthetjük optikailag vele, ha a hajtőben egy csöpp bronzosítót szépen elsatírozunk.

 

Melyik a legjobb bronzosító a bőrtípusunk szerint?

Kiválasztani a legmegfelelőbb bronzosítót nem egyszerű, azonban megéri a fáradságot, hiszen semmilyen más sminktermékkel nem tudjuk ugyanazt a ragyogó napsütötte hatást elérni. Ha normál, kicsit zsíros vagy kombinált bőrtípusunk van, akkor ásványi vagy préselt bronzosítót válasszunk. Száraz bőr esetén inkább a krémes változatokat részesítsük előnyben, vagy a korábban leírtak alapján készítsünk krémes változatot magunknak.

Ha érzékeny vagy pattanásokra hajlamos a bőrünk, akkor mindenképpen a legtisztább ásványi bronzosítókat válasszuk, mivel nem tartalmaznak olyan vegyszereket, amelyek eltömítik a pórusokat vagy nem engedik szellőzni a bőrt.

A legtöbben préselt bronzosítót választanak maguknak, mert nagyon könnyű használni, és kiszerelése miatt mindig magunknál lehet. Ha száraz az arcbőrünk, akkor is használhatunk préselt változatot, csak előtte mindenképpen vigyünk fel hidratáló krémet az arcunkra.

 

Milyen bronzosító árnyalatot válasszunk magunknak?

A bronzosítónk árnyalata a bőrtónusunknál mindössze 1-2 árnyalattal legyen sötétebb, így érhetjük el a legtermészetesebb hatást. Például ha nagyon világos bőrünk van, akkor világos vagy világos-közepes árnyalatot szerezzünk be.

Világos bőrtónusra: ha világos bőrünk van, akkor elsősorban enyhén rózsás barack színű bronzosítót válasszunk magunknak. pl. Lily Lolo Miami Beach matt préselt bronzosítója vagy a selyemfényű Waikiki.

Közepes bőrtónusra: ha közepes bőrtónusunk van, akkor inkább a rézszín irányába hajló, föld színű bronzosítókkal érhetjük el a legtermészetesebb hatást. Meleg vagy arany altónusú bronzosítót is választhatunk magunknak. Tökéletes választás a ragyogó Lily Lolo Montego Bay árnyalata vagy a matt South Beach.

Sötétebb bőrtónusra: ha sötétebb a bőrünk, akkor a gazdag, csokoládébarna bronzosítók fognak a legszebben mutatni rajtunk. Meleg vagy arany altónusú bronzosítót is választhatunk magunknak. Kedvencünk az arany altónusú csillogó Bondi Bronze és a ragyogó Honolulu árnyalat.

 

Hogy biztosan megfelelő árnyalatot válasszunk magunknak, természetes fénynél próbáljuk ki a bronzosítót. Válasszunk ki 2-3 árnyalatot és hasonlítsuk össze, hogy melyik a legtermészetesebb az arcunkon. A túl sötét bronzosító öregíthet, és napégette hatású lehet.

A jó minőségű, természetes összetételű bronzosítókat szemhéjpúderként is felhasználhatjuk. Vigyünk fel egy csöpp matt vagy fél-matt barack színű szemhéjpúdert a mozgó szemhéjunkra, majd a bronzosítónkkal árnyékoljuk a szemhéjredőben. Különösen természetes hatást érhetünk el, ha a bronzosítót egyaránt felvisszük az arcunk különböző pontjaira és a szemhéjunkra is.

 

Matt vagy selyemfényű, enyhén csillogó bronzosítót válasszunk?

Mindenképpen bizonyosodjunk meg arról, hogy a kiválasztott csillogó bronzosító megfelelően természetesnek bizonyuljon az arcunkon. A csillogó vagy selyemfényű változatokat elsősorban az arccsontunkra, az orrunkra, a halántékunkra és a hajtőbe vigyük fel. Gyönyörű fényt fog kölcsönözni. A matt változatokkal nyugodtan kontúrozhatunk, illetve árnyékolhatunk, tehát az arccsont alatti kis mélyedésbe vagy a járomcsontunkra is felvihetjük őket. Kiválóan formázhatjuk, azaz keskenyíthetjük vagy vékonyíthatjuk vele az arcunkat.

Általában a zsírosabb bőrű hölgyek a matt árnyalatokat szokták elsősorban választani, míg a normál vagy száraz bőrű hölgyek egyaránt kedvelik a matt, selyemfényű vagy enyhén csillogó bronzosítókat.

Napszak szerint is választhatunk. A munkahelyre inkább matt árnyalatokat válasszunk, míg délutáni vagy esti illetve alkalmi programhoz egyaránt illik a matt vagy a csillogó bronzosító is.

 

Mit ne tegyünk a bronzosítás során?

Ne próbáljuk a bronzosítót 1-2 árnyalattal sötétebb ásványi alapozóval kiváltani, mert természetellenesen narancsos árnyalatban fog ragyogni a bőrünk. Válasszunk helyette az ásványi vagy préselt bronzosítók közül.

A bronzosítót ne vigyük fel a teljes arcunkra, mert koszos vagy napégette hatást érhetünk el vele. Inkább csak azokra a pontokra fókuszáljunk, amelyeket ki szeretnénk emelni.

Ne vastag, tömött sörtéjű ecsettel vigyük fel a bronzosítót, mert az egyszerre nagy mennyiségben felvitt anyagot nagyon nehéz szépen eldolgozni. Helyette pirosító vagy legyező ecsettel dolgozzunk, akár több réteget is felvihetünk belőle, amíg a kívánt színmélységet el nem érjük.

 

Mondanunk sem kell, hogy sokkal egészségesebb napsütötte hatást érhetünk el bronzosítóval, mintha rákvörösre égetjük magunkat a napon a gyors eredmény érdekében. Barnulhatunk, csak óvatosan, magas fényvédővel, vigyázva a nap káros hatásaira. Addig is, míg nem leszünk csokibarnák, használjunk bronzosítót!

 

Készítette: E-makeup Kft.

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés