Online Szépségápolási Magazin

Mit lehet felvinni a repülőgépre a sminktermékek közül? És milyen kozmetikumokat érdemes csomagolni?

Mit lehet felvinni a repülőgépre a sminktermékek közül? És milyen kozmetikumokat érdemes csomagolni?

Mi elég sokat utazunk, így van gyakorlatunk abban, hogy mit érdemes egy-egy repülő útra csomagolni magunkkal vagy melyek azok a kozmetikumok, melyeket felvihetünk a gép utasterébe is. Összeállítottunk egy listát, azok számára, akik kevésbé gyakorlottak a repülési praktikákat illetően, és nem tudják, hogy mit vigyenek magukkal vagy mit lehet felvinniük a repülőgépre a sminktermékek közül.

Kevés kivétellel a kozmetikumokok folyadéknak számítanak. A gép utasterébe felvihetőek a 100 ml-es vagy ennél kisebb kiszerelésű kozmetikumok. Egyszerre egynél több tégelyt (üvegcsét) is felvihetünk, abban az esetben, ha ezek beleférnek egy maximum 1 liter űrtartalmú átlátszó műanyagtasakba. Ezeknek a kis műanyagtasakoknak újra zárhatónak kell lennie. Legpraktikusabbak a villámzárral ellátott tasakok, mivel bárki által könnyen kinyithatónak kell lenniük. Érdemes a bőröndben lévő kozmetikumokat is tasakokba csomagolni, és úgy betenni őket a kozmetikai táskánkba, így megelőzhető, hogy az esetlegesen kiömlő, kiszivárgó kozmetikum mindent összekenjen a bőröndünkben. Könnyen kinyíló fedelű kozmetikum fedelét le is celluxozhatjuk.

 

Mi az, amit mindenképpen érdemes felvinnünk a repülőgépre?

- Nedves törlőkendő: ha felfrissülni vágyunk az utazás alatt, akkor simítsuk vele át arcunkat, nyakunkat, akár rövid, pár órás utazáshoz is csomagoljuk be a kézipoggyászunkba. Jó pár légitársaság kínál törlőkendőket az útra, általában a repülőgép bejárata környékén szokták kihelyezni őket. Viszont, ha biztosra akarunk menni vagy van kedvencünk, akkor inkább gondoskodjunk róla még otthon. A 25 lapos kiszerelés ideális utazáshoz.

- Mini méretű stiftes dezodor: mindig jó, ha kéznél van, villámgyorsan bevethetjük.

- Fogkefe, mini kiszerelésű fogkrémmel: ha hosszabb repülőútra indulunk, ne feledkezzünk meg a szájhigiéniáról sem. Akár tabletta formájú fogkrémet is vihetünk magunkkal, előnye, hogy sokkal kisebb helyen is elfér a kézipoggyászunkban.

- Ajakápoló vagy ajakápolós szájfény: a légkondicionálás miatt nagyon könnyen kiszáradhat ajkunk, így érdemes előre gondoskodni az ajakápolásról is. Olyat szájfényt válasszunk, amely E-vitaminnal és természetes olajokkal ápolja az ajkunkat, így szuper csinosak is lehetünk egyben az úton. Kedvencünk a Lily Lolo szájfényei ápoló olajokkal.

- Szempillaspirál: ha hosszabb útra megyünk, vagy éjszaka repülünk, akkor tegyük be a táskánkba, mert valószínűleg igazítanunk kell a repülőn rajta.

- Smink és arcpermet: gyorsan mattíthatjuk vele arcunkat, és azonnal fel is frissíti arcbőrünket.

- Mini kiszerelésű ásványi alapozó mini kabuki ecsettel: éjjeli utazás alkalmával alvás előtt érdemes megtisztítanunk a bőrünket, majd ébredést követően újra kisminkelhetjük az arcunkat. Az ásványi alapozóval és a mini kabuki ecsettel gyorsan tökéletes fedést tudunk elérni anélkül, hogy összemaszatolnánk a folyékony alapozóval magunkat.

- Mini kiszerelésű kézkrém: akár mi magunk is nyomhatunk egy kis méretű tégelybe kézkrémet, így helyet is spórolhatunk a kézi poggyászban.

- Mini kiszerelésű arckrém vagy minta: választhatunk a drogériákban kapható krémek közül, vagy akár a vásárlások alkalmával kapott, esetleg az újságból kivett mintákat is felhasználhatjuk.

- Mini parfümszóró: a reptereken kapható szórótégelyecske megkönnyíti, hogy a kedvenc parfümünk mindig velünk legyen. Pár csepp és máris kicsit felfrissülünk a hosszú út fáradalmai alatt.

- Préselt szemhéjpúder tükörrel: a kis tükör segítségével sminkünket kiigazíthatjuk, vagy elkészíthetjük. Az útra természetes árnyalatokat válasszunk, pl. bézs, barack szemhéjpúdereket. Gyönyörűen kiemeli a szemünket, eltüntetei a fáradságot és a sötét szemhéjpúderekkel ellentétben nem észrevehető, ha esetleg elkenődik.


Kérdések és válaszok a repülőgépre felvihető kozmetikumokkal kapcsolatban:

 

Kézipoggyászként nedves törlőkendőt fel lehet vinni a gépre?

Igen, semmi akadálya. Nyugodtan a táskánkban, önállóan betéve is felvihető a gépre.

Kézipoggyászba lehet-e sminkeket rakni?

Igen, a fent leírt átlátszó csomagolásban fel tudjuk vinni őket a repülőre.

Szájceruzát és rúzst is felvihetek az utastérbe?

Igen, de a rúzst átlátszó műanyag tasakba kell tennünk, mert krémes állaga miatt folyadéknak számít. A szájceruzát nem kell külön becsomagolnunk.

A fogkrém folyadéknak számít?

Igen,  fogkrémre a folyadékra vonatkozó szabályok érvényesek.

Te is szeretsz utazni és várod már az utazást?

 

Készítette: E-makeup Kft.

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés