Online Szépségápolási Magazin

Mi is az ásványi smink?

Mi is az ásványi smink?

Az ásványi smink meghatározása nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Ugyanis rengeteg kozmetikumba kevernek ásványi alapanyagokat, ugyanakkor ettől még nem hívhatjuk őket ásványi sminknek. Akkor mi is az ásványi smink?

 

Az ásványi smink fő összetevője a titánium-dioxid, a cink-oxid, a mica (ásványi csillámanyag) és a vas-oxid. Tartalmazhatnak még továbbá természetes összetevőket, például: jojoba olajat, argán olajat, növényi összetevőket, vitaminokat. Az ásványi sminkek nem tartalmazhatnak szintetikus illatanyagokat, színezékeket vagy szintetikus illatanyagokat.

 

Melyek az ásványi smink előnyei?

Tartós: Az ásványi sminkben megtalálható pigmentek gyönyörűen rásimulnak az arcbőrre, az egész nap folyamán kopás nélküli fedést biztosítva. Ráadásul az ásványi sminkekből már nagyon kis mennyiség is elegendő a tökéletes hatás eléréséhez, hiszen rengeteg pigmentet tartalmaznak. Rétegezhetjük a sminkfelvitelt, tehát azokon a helyeken, ahol extra fedést szeretnénk elérni, vigyünk fel még egy réteget az ásványi sminkből, eltakarva ezzel a bőrhibáinkat, bőr elszíneződéseinket.

Maszkhatás és „dunsztoló érzés” nélkül fed: A legtermészetesebb sminkhatást az ásványi sminkekkel érhetjük el. Teljesen rásimul a bőrünkre. Nyáron pedig a legnagyobb kánikulában sem olvad le az arcunkról és nem érezzük úgy, mintha be volna dunsztolva az arcunk az alapozónk alatt.

Egészséges: Az ásványi smink megköti az olajat, de a vizet nem. Ebből adódik az ásványi sminkek vízálló tulajdonsága, és emiatt kedvezőbb a bőrünk számára is. A hagyományos sminktermékek vegyszereket, szintetikus olajokat és egyéb hozzáadott anyagokat tartalmaznak, amelyek irritálhatják az érzékeny bőrt vagy pattanásokhoz vezethetnek. Teljesen rendben van az, hogy sminkelünk, ameddig nem olyan kozmetikumokkal tesszük, amelyek károsak. A legtöbb olcsó sminktermék tele van olyan összetevővel, melyek károsak a bőrünkre.

Biztonságos és védelmet biztosít: Az ásványi smink a legbiztonságosabb, mert a bőr felületén lévő természetes olajokra épül rá, és nem szivárog bele a bőr pórusaiba. A smink megvéd a környezet káros hatásaitól. Szinte bármilyen, a bőr és a környezet közötti „pajzs” megfelelő, ameddig hagyja lélegezni a bőrt, amit sajnos a legtöbb sminktermék nem tesz meg. Az ásványi smink alatt a bőrünk lélegezni tud, ráadásul a benne található titánium-dioxidnak köszönhetően kiváló fényvédő tulajdonsággal rendelkezik.

Minőségi: Az ásványi sminkek összetevői természetesek, és gyönyörűvé varázsolnak minket, a termékek a környezetre és ránk nézve is biztonságosak. Nem szárítják a bőrt és gyönyörű színekkel varázsolnak el bennünket, miközben az ár-érték arány kimondottan magas. Rengeteg ásványi smink vegán is egyben. Amint elkezdjük felfedezni az ásványi smink termékeket, egészen biztosan nem fogunk visszatérni a hagyományos kozmetikumokhoz.

Gyönyörű végeredményt biztosít: Az ásványi smink használatával a látható ráncok csökkennek, gyönyörűen lefedi a gyulladt, pattanásos bőrt, a vörös foltokat, a barna vagy lila szem alatti karikákat, illetve az egyéb bőrproblémákat.

Sokoldalú: Az ásványi smink sokoldalúbb társainál, hiszen összekeverhetjük hidratáló krémmel, vízzel, ha folyékony állagú ásványi sminket szeretnénk. Az ásványi szemhéjpúderekkel tusvonalat is húzhatunk, ha vegyítjük őket egy csöpp vízzel, vagy a körömlakkunkhoz is keverhetjük az ásványi sminket. Sokoldalúságuknak köszönhetően tökéletesek minden bőrtípusra és bőrtónushoz.

Hosszan eltarthatók: Az ásványi smink nagyon hosszan eltartható, így nem kell aggódnunk, hogy megromlik vagy lejár a szavatossága. Néhányunk nem visel minden nap alapozót, így különösen fontos, hogy ne kelljen a megvett alapozót idő előtt a szemétbe dobni. Az ásványi smink nem kedvez a baktériumoknak sem, mivel az ásványi sminkben nem található szerves anyag, így a baktérium nem tud hol fejlődni.

 

Mikor használjunk ásványi sminket?

Az ásványi smink minden bőrtípusra és bőrtónusra tökéletes választás. Különösen azoknak a vásárlóknak ajánlott, akik:

- allergiában szenvednek;

- érzékeny bőrűek és ettől a bőrük rosszul reagál a különböző vegyszeres kozmetikumokra;

- pattanásoktól szenvednek;

- vörös foltoktól szenvednek (rosacea)

- számára fontos az egészségük;

- számára fontos a környezettudatosság a fogyasztás során;

- tág pórusú bőrre keresnek alapozót (matt púderrel kombinálva);

- érett bőr kategóriába (45+ ) esnek (selyemfényű púderrel kombinálva).

 

Melyik ásványi smink terméket szerezzük be először?

Érdemes először az ásványi alapozókkal kezdeni, keressük meg a számunkra ideális árnyalatot. Ha örömmel használjuk, akkor érdemes a pirosítókba, szemhéjpúderekbe és a többi natúrkozmetikumba is invesztálni.  

A Lily Lolo csodás ásványi smink termékei gyönyörűen elfedik a bőrhibákat, vagy éppen színezik szemhéjunkat, orcánkat, ajkunkat. Ha minőségi, természetes és díjnyertes ásványi sminkmárkát szeretnénk kipróbálni, ne habozzunk!

Adjunk esélyt a bőrünknek gyönyörűen ragyogni az ásványi smink termékekkel!

 

Készítette: E-makeup Kft., Budapest, 2016.

Minden jog fenntartva! Lemásolni vagy közzétenni bármilyen formában csak az E-makeup Kft. előzetes engedélyével lehet!

Webáruház készítés