Online Szépségápolási Magazin

Piros foltok az arcon? Hogyan sminkeljük a rosaceas bőrt?

Piros foltok az arcon? Hogyan sminkeljük a rosaceas bőrt?

Piros foltok az arcunkon? Hogyan küzdhetük ellene a mindennapokban? És hogyan sminkeljük a rosaceas bőrt?

 

A piros foltok (rosacea) az arcon a legzavaróbbak számunkra, ugyanakkor a test bármely részén előjöhetnek. Elsősorban az orron, az orcán és a nyakon látható, jellemzője az arc vörössége és a kitágult hajszálerek. Leggyakrabban az erős napfény, az elhízás, a hormonális változások (pl. terhesség, fogamzásgátló készítmények) vagy a genetikai adottságunk miatt alakulhat ki.

 

Mit tehetünk a piros foltok ellen a mindennapokban?

Kerüljük az erős napfényt, ugyanis a napsütés nemcsak káros a bőrünkre, hanem a rosacea legegyakoribb kiváltó oka is. Ha a szabadban tartózkodunk, mindenképpen használjunk fényvédőt, ha tehetjük, maradjunk az árnyékban és vegyünk fel egy divatos kalapot, ami nyáron megvéd minket a napsugártól!

Kerüljük az alkoholt, ugyanis egy finom pohár bor elfogyasztása után már kitágulnak a véredények, kivörösödik a bőr. A rendszeres alkoholfogyasztás mellett a véredények elveszítik rugalmasságukat, ennek köszönhetően az apró erek már tartósan kiülnek arcunkra. A termékekben lévő alkohol (akár a kozmetikumban lévő is!) szintén rásegít arra, hogy fellobbanjon a rosacea.

Kerüljük a fűszeres ételeket és a koffeint! Sokunknak talán ez utóbbiról a legnehezebb lemondani, hiszen a reggeli kávé vagy tea nemcsak felpörget minket, hanem szokásunkká is vált már. Próbáljuk meg a kávét koffeinmentes változatban fogyasztani, a teát pedig cseréljük le az egészségesebb és kevesebb koffeint tartalmazó zöldteára.

 

TOP 6 tipp, hogyan sminkeljük a rosaceas bőrt:

1. Használjunk világoszöld színű korrektort az alapozónk alatt, ugyanis a zöld színű korrektorokban lévő pigmentek optikailag semlegesítik a bőrpírt, így egységesebb bőrképünk lesz. A színes korrektorokat mindig az alapozónk előtt vigyük fel a bőrünkre. Kedvencünk a Lily Lolo Blush Away korrektora, amely ellensúlyozza a bőrpírt, aktív hatóanyagai szabályozzák a bőr faggyútermelését és egyben gyógyító hatással is bír! 

2. Amikor irritált az arcbőrünk, hajlamosak vagyunk vastag réteg alapozót felvinni az amúgy is gyulladt bőrünkre, hogy eltakarjuk a hibát, de az érzékeny bőr számára nagyon fontos lenne, hogy lélegezni tudjon a sminkünk alatt is. A maszkszerűen vastag alapozás helyett inkább válasszunk természetes összetételű alapozót, mely nem tartalmaz szilikont, így nem tömíti el a pórusokat. 

 

3. Gondoskodjunk a fényvédelemről! Használjunk olyan alapozót, melyek fényvédőképességgel bírnak, védik a bőrünket a napsugarak káros hatásai ellen. Ilyen alapozók például az ásványi alapozók, melyek extra fedőképességgel bírnak, rengeteg árnyalat közül választhatunk és természetes 15-ös fényvédő faktorral védik a bőrünket. Hogy méghosszabban ragyogjon a bőrünk, az alapozó fölé vigyünk fel egy kis mennyiségű matt vagy selyemfényű ásványi púdert.

4. Ha még több fedést kíván a bőrünk, akkor a makacsabb piros foltokra vigyünk fel ásványi fedőpúdert is, mely összetevőinek köszönhetően jótékony hatással van a bőrünkre, ugyanakkor hagyja lélegezni és gyógyulni a bőrt.

5. Ne tegyük félre a pirosítónkat! Ha rosaceaban szenvedünk, nem szeretjük az arcukra felhívni a figyelmet, így előszeretettel kerüljük a pirosítót, de az igazság az, hogy egy minimális mennyiségű, szépen eldolgozott pirosítótól sokkal izgalmasabbá válik az arcunk. Használjunk ásványi pirosítót rózsaszín árnyalatban, mely minden bőrtípusnak jól áll.

6. Tisztítsuk le az arcunkat minden este! Az érzékeny bőr számára nagyon fontos, hogy lélegezzen, így ne felejtsük lemosni a sminkünket esténként. A sminklemosó kendők irritálhatják a bőrt, így inkább alkoholmentes tisztítót vásároljunk, mint például az Antipodes Juliet Brightening arctisztítója, amely puhitja és megnyugtatja a bőrünket, miközben tökéletesen letisztítja. 

 

Válasszunk bölcsen és búcsút inthetünk a piros foltoknak!

Minden terméket beszerezhetsz az e-makeup webáruházában:

Zöld színű korrektorok »

Ásványi alapozók »

Antipodes Juliet Brightening arctisztító »

Készítette: E-makeup Kft., Budapest, 2016.

Minden jog fenntartva! Lemásolni vagy közzétenni bármilyen formában csak az E-makeup Kft. előzetes engedélyével lehet!

Webáruház készítés