Online Szépségápolási Magazin

Tavaszi élénkítő sminktippek

Tavaszi élénkítő sminktippek

A hosszú, hűvös tél során arcbőrünk sokat veszít természetes ragyogásából. Hogyan legyen friss és üde ismét az arcunk?

 

Jó, ha ilyenkor kéznél van egy selyemfényű befejező púder, melyet alapozó fölé vagy alapozó nélkül is felvihetünk. Gyönyörű, bársonyos ragyogással vonja be bőrünket úgy, hogy nem csillámlik. Használatával arcszínünk folyamatosan frissnek és ragyogónak látszik. És most pont erre van szükségünk!

 

A tavasz beköszöntével újra előkerülnek a friss és vidám barack vagy rózsaszín szájfények a sminkes táska mélyéről. Szépen pigmentált, vitaminos, ápoló, enyhén csillogó szájfényt válasszunk, amelytől nem érezzük ragacsosnak az ajkunkat. Így a tavaszi lágy szellő fuvallatokkal sem fog hajunk a szájfénybe ragadni.

 

Ismét visszaköltözhetnek a fényvédős alapozók a fürdőszobánk polcára. Ugyan napozni semmilyen sminkben nem ajánlott, viszont fényvédős alapozóval nyugodt lélekkel tartózkodhatunk a szabad levegőn, akár csak egy-egy séta vagy piknik alkalmával is. Minimum 15-ös erősségű fényvédő faktoros verziót válasszunk magunknak.

 

Tavasszal mindig kicsit korábban ébredünk reggelente, mint télen, hiszen egyre korábban világosodik, és szervezetünk is egyre energetikusabb. Viszont a szem alatti karikák ilyenkor nagyon is észrevehetőek a vékony bőrrétegen. Nagyon vékonyan és óvatosan ecsettel vigyünk fel egy kis fedőpúdert ezekre a részekre. Ha szeretnénk, választhatunk bőrünknél egy kicsivel világosabb árnyalatot is erre a célra.

 

Még nagyon messzinek tűnik a nyár, és az, hogy egészségesen és aranybarnán napsütötte orcánk legyen. Viszont mi már annyira vágyunk rá! Hogyan oldjuk meg? Tegyünk fel egy kis ásványi bronzosítót az arccsontunkra vagy közvetlenül az arccsont alá, egy csöppet a halántékunkra, az orrunkra, az állunkra és a hajtőhöz. A merészebbek választhatnak csillogó bronzosítót is maguknak. Garantáltan azt fogják hinni ismerőseink, hogy tenger melletti nyaralásból tértünk éppen haza.

 

Tavaszra és nyárra ismét a világosabb szemhéjpúderek lesznek az ideális társaink a mindennapokban. Elő a rózsaszín, bézs, világosbarna és a többi világos árnyalattal. Akár egy csöpp csillogó fehér szemhéjpúdert is becsempészhetünk a belső szemzugokba, rögtön kinyitja és élettel telivé teszi a szemünket. Had ragyogjon a szemünk!

 

Elő a pirosítókkal! Szépen, visszafogottan használjuk a pirosítónkat, legyen szó rózsaszín vagy barack vagy terrakottás árnyaltokról. A kevesebb mindig több. A matt vagy az enyhén – és itt a hangsúly az enyhe szócskán van – csillogó pirosítókat egyaránt feltehetjük orcánkra. Ne feledjük, mindig az almácskákat hangsúlyozzuk ki velük, és a pirosítás vége soha ne legyen nagyon közel az ajkunkhoz.

 

Egyéb tavaszi élénkítő és detox tippek:

Igyunk napi több liter ásványvizet, vagy szűrt esetleg csap vizet, mellyel elősegítjük az arcbőrünk belső hidratálását.

 

Éhgyomorra igyunk meg egy pohár meleg citromos vizet, mely elindítja a bélműködésünket, ezáltal hatékonyan méregtelenítjük szervezetünket. Ezt követően minimum fél órát várjunk, mielőtt megreggeliznénk.

 

Dörzsöljük át reggelente egész testünket szárazon egy nagyobb méretű puha, de természetes sörtéjű kefével (hátkefe is lehet). Haladjunk mindig jobbról balra, lentről felfelé. Az óramutató járásával ellentétes köröket írjunk le. Ezt követően zuhanyozzunk le, majd hidratáljuk bőrünket természetes olajokkal. Egyszerre méregtelenít és energetizál, sokkal jobban fog indulni a napunk!

 

Ha van valamilyen jól bevált tavaszi sminktipped, oszd meg velünk!

 

További népszerű cikkeink:

Szemhéjpúder kisokos

A sminkestáskánt titkos fegyvere: a szájfény

Hogyan válassz alapozót?

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés