Online Szépségápolási Magazin

Szemhéjpúder kisokos

Most néhány érdekességet állítottunk nektek össze a szemhéjpúderek világából, és ahogyan azt már megszoktátok, jó néhány tippet is olvashattok a szemhéjpúderek használatával kapcsolatban:

 

Szemhéjpúder1. A szemhéjpúdereket már az ókorban is használták: kb. 12 000 évvel ezelőtt az ókori Egyiptomban a nők és férfiak egyaránt használtak szemhéjpúdereket. Igaz ezeknek a szépítőszereknek még további orvosi és vallási szerepet is tulajdonítottak.

 

2. A szemhéjpúdereket manapság már nagyon változatos kiszerelésben és formában árulják. Lehet kis tégelybe zárt pigment por vagy préselt (kompakt) kivitelű. Sokan kedvelik a krémes, folyékony változatokat is.

 

3. A szemhéjpúder alatt mindig érdemes szemhéjpúder alapot (primer) használni. Ha nagyon erős, intenzív vagy extra tartós szemsminket szeretnénk, akkor előtte érdemes a teljes szemhéjunkat lealapozni krémes szemhéjpúder alappal, ebbe szépen beleragad a szemhéjpúder.

 

4. Satírozzunk, satírozzunk, satírozzunk: ha szép szemsminket szeretnénk, a szemhéjpúdert mindig satírozzuk el a szélein is. Senki sem kíváncsi rá, hogy a szemhéjpúderünk hol kezdődik és hol ér véget.

 

5. Extra ragyogás: hogy még jobban kiemeljük szemünket, a belső szemzugba vigyünk fel csillogó szemhéjpúdert, pl. csillogó fehéret vagy csillogó aranyat.

 

I should cocoa6. Legyünk tisztában azzal, hogy milyen színek állnak nekünk jól. Kísérletezzünk, nézzük meg, hogy mely szemhéjpúder árnyalatok emelik ki a szemünket.

7. Nagyobb szemet szeretnénk? Mi sem egyszerűbb. Vigyünk fel világos szemhéjpúdert a mozgó szemhéjunkra, majd közepes vagy sötét szemhéjpúderrel árnyékoljuk.

 

8. Hogy mikor kell a szemhéjpúderünktől megválni? Általában 2-3 év a szemhéjpúderek szavatossági ideje, ezen túl nem érdemes őket tartogatnunk.

 

9. Egyszerre mindig csak kis mennyiségű szemhéjpúdert vigyünk fel: így sokkal könnyebb elsatíroznunk, ráadásul hozzáadni mindig könnyebb, mint levenni a felvitt szemhéjpúderből.

 

10. A legegyszerűbb szemsmink elkészítéséhez is minimum két szemhéjpúder ecsetre van szükségünk: egyre a szemhéjpúder felviteléhez, egyre az elsatírozásához.

 

11. Az ecsetről mindig rázzuk le a felesleges szemhéjpúdert, mert az egészen biztosan a szemünk alatt fog kikötni.

 

12. A matt bézs, világos és sötétbarna szemhéjpúderekkel remekül tudjuk formázni a szemformánkat.

 

13. A szemöldökcsontunkra mindig vigyünk fel bőrszínű szemhéjpúdert highlighterként. Sokkal könnyebb less így szépen elsatíroznunk a szemhéjpúder széleit, és optikailag kicsit megemeli a szemöldökünket.

 

Pixie Sparkle szemhéjpúder14. Minél több egymáshoz közeli szemhéjpúder árnyalatot használunk, sminkünk annál szebb és szofisztikáltabb lesz.

 

15. A szemhéjpúdereket nyugodtan satírozzuk az alsó és/vagy a felső szempillák tövébe is, kiemeli és nagyítja a tekintetet.

 

16. A szemhéjpúdereket vizesen is használhatjuk, így metálosan fénylővé varázsolhatjuk őket. Vagy akár tusvonalat is húzhatunk velük.

 

17. A szemhéjpúdereket összekeverhetjük átlátszó körömlakkal is, így a sminkünkhöz pontosan igazodó körömlakkunk lesz.

 

18. Ha kezdők vagyunk a sminkelésben, akkor elég 2-3 alapszínű szemhéjpúdert beszereznünk: egy bézs, egy közép barna és egy sötét barna árnyaltot. Később kedvünkre kiegészíthetjük a kollekciónkat egyéb színekkel is.

 

19. A szemhéjpúder paletták nagyon praktikusak, azonban bizonyosodjunk meg róla, hogy a színek nagy részét valóban örömmel viselnénk. Ha nem így van, inkább keressünk egy valóban nekünk való palettát.

 

20. Mindig legyen a táskánkban vagy a munkahelyünkön a kedvenc szemhéjpúderünkből, ha valamilyen oknál fogva elmaszatoljuk, így könnyen ki tudjuk javítani.

 

21. Soha ne vigyük fel a szemhéjpúdert a szemöldökig (hacsak nem egy divat magazin címlapjára sminkelünk), hanem csak a szemöldök csontig.

 

22. Matt szemhéjpúderek: ha teljesen natúr és természetes megjelenésre vágyunk, a matt bézs és matt barna árnyalatok tökéletes választást jelentenek.

 

23. A csillogó vagy szaténfényű szemhéjpúderekkel finom, elegáns külsőt varázsolhatunk magunknak. Előnye, hogy egy kis csillogást ad, ugyanakkor nem csillámlik, ennek köszönhetően minden bőrtípuson használhatjuk, az érett bőrön is.

 

24. A préselt (kompakt) szemhéjpúdereket óvjuk a nedvességtől, mert megkövül a felületük, és használhatatlanná válnak.

 

25. Mindig csak megbízható helyről, webáruházból, üzletből, bemutatóteremből vegyünk szemhéjpúdert, soha ne a piacról.

 

Kinek milyen szemhéjpúder árnyalat a kedvence?

 

Népszerű cikkeink:

BB krém a kozmetikumok nagyágyúja a mindennapokra

A natúr kozmetikumokról röviden

Hogyan válassz alapozót?

 

 

Webáruház készítés