Online Szépségápolási Magazin

Hogyan használd a szemceruzádat úgy, mint Picasso az ecsetét?

A szemceruza az egyik legelterjedtebb szemkihúzó eszközünk. Méltán népszerű, hiszen nagyon könnyű vele dolgozni, azonban itt sem mindegy, hogy milyen ceruzát választunk és hogy hogyan használjuk.

 

A sminkünk és sminkünk stílusa szimplán lehet tudatosság kérdése is. Sokan szeretik reggel gyorsan kihúzni a szemüket alul fekete szemceruzával, spiráloznak és rohannak is munkába, pedig nagyon kevés embert és alkalmat tudnék felsorolni, akinek ez a smink jól állna.

Persze a sminkelés arra való, hogy kifejezzük a saját stílusunkat, jól érezzük tőle magunkat a bőrünkben és közben szórakoztasson is bennünket miközben elkészítjük, azonban jó, ha néhány alapvető tanácsot megfogadunk a szemceruzákat illetően is, hogy még szebb sminkünk születhessen a reggeli rohanásban is:

Hogyan húzzunk egyenes vonalat szemceruzával?

A legjobb eredmény érdekében ügyeljünk arra, hogy szemceruzánk elég hegyes legyen ahhoz, hogy szabályos és egyenes vonalat húzzunk vele.

Az egyik mutatóujjunkkal gyengéden húzzuk a szemkörnyéki bőrt arcunk oldalsó irányába. Ezzel feszes lesz a mozgó szemhéjunk felülete, mely szükséges a tökéletes felvitelhez. A másik kezünkkel kezdjük el meghúzni a vonalat a szemhéjunkon.

Puha szemceruzát használjunk, pl. a Lily Lolo természetes szemceruzáját. A kemény szemkihúzók megsérthetik a szemhéj finom bőrét, és nem is lehet velük olyan szépen dolgozni.

A ceruza hegyes végével a belső szemzugtól kifelé haladva rajzoljuk meg a vonalat. A drámai hatáshoz a külső szemzugnál megvastagíthatjuk a vonalat, melyet akár tovább is húzhatunk egy kicsivel, így „cicás” szemeket varázsolhatunk magunknak.

Milyen a rossz szemceruza?

  • Könnyezik tőle a szemünk.
  • Csípi a szemünket, akár a felvitelt követő órákban is.
  • Nem fog rendesen, nem elég pigmentált.
  • Nem siklik kellően a bőrünkön.
  • Nem lehet rendesen elsatírozni.
  • Túlságos kemény ahhoz, hogy kényelmetlenségek nélkül használni lehessen.

Milyen szemceruzát válasszunk?

Az ideális szemceruza felvitelt követő percekben egy kicsit meg is szárad, így nem kenődik el a szemhéjunkon. Ha el szeretnénk satírozni a szemceruzát, akkor azt gyorsan, ez előtt tegyük meg. A legjobb szemceruzák nem irritálják és nem csípik a szemet, főleg nem könnyezik tőle az ember. Ha ehhez hasonlót tapasztalunk, akkor váltsunk egy kíméletesebb, természetes szemceruzára. Az olyan szemceruza a legjobb választás, amely szinte siklik a bőrön, ezzel a típussal tudunk a legkönnyebben dolgozni, akár egyszerű vonalról, akár elsatírozott szemsminkről van szó.

 

Milyen színű szemceruzát válasszunk a hétköznapokra: feketét vagy barnát?

Általánosságban elmondható, hogy a barna szemceruza minden színtípusnak és bőrtónusnak megfelelő választás. A fekete szemceruzát akkor ajánlanám első sorban, ha kicsit erősebb, harsányabb színnel szeretnénk kihúzni a szemünket.

Szemceruza gyorssegély:

Elég sok ceruzát kipróbáltam már, de általában az a tapasztalatom, hogy 1-2 óra után elkenődnek a szemhéjamról, vízvonalamról, és igénytelenül szétkenődnek a szemem körül. Pedig nem szoktam dörzsölni. Hogy tudnám jobban fixálni?

Válts olyan szemceruzára, amely hosszabb időt is kibír, akár 8-10 órát, például a többszörösen díjnyertes Lily Lolo szemceruzái. Ha a problémát az okozza, hogy túlságosan zsíros a bőröd, akkor a szemceruzát érdemes utána szemhéjpúderrel is fixálni, így biztos lehetsz benne, hogy nem fog elmaszatolódni napközben.

Hogyan tudom este lemosni maradéktalanul a szemceruzát anélkül, hogy nagyon dörzsölném?

A szem környékénél kiemelten fontos, hogy gyengéd mozdulatokkal mosd le a sminkedet. Próbáld meg micellás vízzel vagy természetes összetételű sminklemosó tejjel. Akár mindkettővel átszaladhatsz rajta.

Mit ajánlanátok egy kezdőnek: szemceruza vagy szemhéjtus? Melyiket könnyebb használni a felső szempillatőben?

A szemhéjtus nagyon sok gyakorlást igényel, így azt csak kis idő elteltével fogod tudni biztos kézzel felvinni a felső szempillatőbe. Kezdetnek én azt ajánlanám, hogy vizes ferde szemöldökecsetet márts bele szemhéjpúderbe, és azzal húzz tusvonalat. Ha valahol nem szép vagy nem egyenletes, akkor még mindig ki tudod javítani a vonalat száraz szemhéjpúderrel. Fontos, hogy erősen pigmentált és ne préselt szemhéjpúdert (a víz tönkreteszi a préselt szemhéjpúdert) válassz, különben nem fog erősen meglátszani, vagy idő előtt le fog kopni.

A szemceruzával bátran kísérletezhetsz, sőt el is satírozhatod a felső szempillatőbe. Egyetlen hátránya, hogy sokkal nehezebb nagyon vékony vonalat húzni ezzel a módszerrel.

Nem baj, ha este nem mosom le a szemceruzát és abban alszok?

Soha ne feküdjünk le aludni sminkben, minden alkalommal mossuk le mielőtt ágyba kerülünk. Ha gyorsan szeretnénk sminkünktől megszabadulni, akkor micellás vízzel átitatott vattakorongot használjunk. A fenn maradt smink idő előtt öregíti a bőrt, nem beszélve arról, hogy összekeni az ágynemünket és igazán borzalmas látványt nyújtunk elmaszatolódott sminkben reggel.

Hogyan kell a szemceruzát használni, hogy az ne kenődjön el? Mivel lehet elkerülni, hogy megmaradjon a szempillánál és ne kenődjön át a teljes szemhéjra?

A szemceruza vonalát fixáld azonos színű szemhéjpúderrel, így biztosan nem fog elkenődni a nap során.

Alul, a vízvonalamat is kifesthetem feketével?

Amennyiben alkalmi, füstös sminket készítesz magadnak, akkor nyugodtan. Minden más esetben HATALMAS NEM. Kicsinyíti, szűkíti a szemünket, miközben ennek pont az ellenkezőjét szeretnénk elérni. Ha nagyon „meztelennek” érzed magad e nélkül, akkor inkább közép vagy sötétbarna szemhéjpúdert satírozz el az alsó szempillák tövében, meglátod, mennyire esztétikusabb lesz a hatás.

És most elő a vásznakkal.... !

 

Ezek a témák is érdekelhetnek téged (kattinthatóak):

A tökéletes alapozás 5 lépésben

Szív alakú? Kerek? Hosszúkás? Milyen arcformád van?

 

Készítette: E-makeup Kft.

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés