Online Szépségápolási Magazin

Minden, amit tudni szeretnél a pirosítókról

Első látásra a pirosítás tűnik az egyik legnehezebb feladatnak a sminkelés során. Pedig ha egyszer ráérzünk a helyes színválasztásra és technikára, akkor onnantól nyert ügyünk van, el sem tudjuk rontani. Pont ebből adódik, hogy rengeteg kérdés merül fel a pirosítókkal és a pirosítással kapcsolatban, ti kérdeztetek - mi válaszoltunk...

 

PirosítóMilyen pirosítót válasszak? Honnan tudjam mi illik hozzám? Hogyan tudom eldönteni, hogy melyik pirosító árnyalat illik hozzám? Pl. barackos vagy rózsaszínes árnyalat?

Általánosságban azonban elmondható, hogy világos szemű, szőke hajú hölgyek inkább a rózsaszín árnyalatokat próbálják ki, míg a barna szemű, barna hajú hölgyeknek a színvilágukhoz közelebb álló barackos árnyalatok között érdemes válogatni.

 

Az arc melyik részére kell felvinni a pirosítót pontosan?

A pirosító mindig az arccsontra kerül, a mosolygós kis almácskánkon nagyobb hangsúllyal, míg a fül irányába halványodó vonalban vigyük fel a porocskát. Ne feledjük mindig szépen eldolgozni, hogy ne legyen csíkszerű. Soha ne menjünk túl közel az ajkunk széléhez, és ne az arccsont alá vigyük fel a pirosítót, mert beesett lesz tőle az arcunk.

 

BB krém mellé szükséges pirosítót használni?

Nem szükséges. Azonban a pirosítók mindig gyönyörű színt kölcsönöznek arcunknak, így ha van rá idő és mód, akkor én ajánlom a pirosító használatát is.

 

Ha szeretnék kipróbálni pirosítót, akkor muszáj alá tennem alapozót?

Érdemes a pirosítókat egyenletes bőrszín mellett választani, az egyenletes bőrszínről pedig az alapozó gondoskodik. Nem kell vastag rétegben felvinnünk, elég egy leheletnyi belőle, ha egyébként makulátlan az arcbőrünk.

 

Kapcsolódó cikkünk: Hogyan érjük el a ragyogó téli arcpír hatását arcpirosítóval

 

Pirosító használata szemhéjpúderként?

A természetes összetételű arcpirosítókat nyugodtan lehet használni szemhéjpúderként, vagy akár a körömlakkhoz hozzákeverve. Egyik kedvenc halványrózsaszín extrán csillogó pirosítóm a : Dollface, amit gyakran szoktam felvinni matt szemhéjpúder fölé is, nagyon különleges csillogást ad a szemsminknek.

 

Mit csináljak? 4-5 óra után lekopik az egész alapozó, korrektor, púder, pirosító az arcomról.

Ha ez így van, akkor nem jó minőségű termékeket vagy nem jól használunk. A jó minőségű alapozónak kb. 10 órán át tartósnak kell lennie. Nyáron pluszban le is fixálhatjuk befejező púderrel, ha szeretnénk. Aztán erre vigyük fel a pirosítót. Ha még mindig úgy érezzük, hogy lekopik a sminkünk, akkor fújjunk rá természetes összetételű sminkfixálót.

 

Milyen rózsaszín, csillámos pirosítót tudnátok ajánlani?

A Lily Lolo márka Doll Face vagy Candy Girl árnyalatait tudnám ajánlani, mindkettőnek nagyon szép fénye van, ez utóbbi kicsit a highlighterek gyönyörű fényéhez hasonlít.

 

A bronzosítót ugyanoda kell felvinni ahova a pirosítót?

Nem. A bronzosítót mindig egy kicsivel az arccsont alá visszük fel, míg a pirosítót kifejezetten az arccsontra. A bronzosító használatával olyan hatást szeretnénk elérni, mintha épp most jöttünk volna a strandról, ahol egy csöppet megkapott minket a nap, egyszóval egészségesen napsütötte hatásúvá válik tőle az arcunk. A bronzosítót fel lehet vinni a homlokra, állcsúcsra, orrnyeregre, halántékra. Kedvünkre játszhatunk vele.

 

Hogyan vigyem fel a pirosítót?

A legjobb, ha ferde sörtéjű arcpirosító ecsetet választasz a pirosításhoz. Fontos, hogy dús legyen az ecset sörtéje, így egyenletesebben és szebben tudsz majd dolgozni vele.

 

Miért „mászik" le rólam a pirosító?

Lehetséges, hogy a krém állag miatt kenődik el a pirosítónk. Váltsunk préselt vagy por állagúra, lehet, hogy az megfelelőbb lesz a bőrünk számára.

 

Nagyon fehér arcbőrhöz milyen színű pirosító illik?

Válasszunk nagyon halvány rózsaszín vagy világos barack árnyalatot, például a Cherry Blossom pirosítót.

 

Mi a különbség a highlighter és az arcpirosító között?

Míg az arcpirosító használatával arcbőrünk egy csöpp színt kap, addig a highlighter egy kissé csillogóvá varázsolja azt. Textúráját tekintve mindkettőből létezik folyékony vagy por állagú kivitel, márkától függően. A highlighterrel a szem környéki arccsontot, halántékot, szemöldökcsontot vagy az ajkunk feletti kis ívet tudjuk kiemelni.

 

Ismertek valami olyan pirosítót, amiben nincsen semmi csillámpor? Olyat, ami minél természetesebb?

A Lily Lolo préselt pirosítói gyönyörű árnyalatokban vannak, és ennél természetesebb hatású pirosítócsaládot még nem láttam. Ráadásul természetes összetételűek, így az érzékeny bőrűek is nyugodt szívvel használhatják.

 

Tudnátok ajánlani világos babarózsaszín pirosítót?

Egyértelműen a Candy Girl. Sokunk nagy kedvence. :-)

 

Tavaszra vagy nyárra melyik a jobb a pirosító vagy a bronzosító?

Szerintem mindenki döntse el magában, hogy miben érzi jól magát. Én szeretek nyáron bronzosítani, mert az amúgy is meleg időjárásban természetesen is kicsit pirultabb lehet a bőrünk a hideg időszakhoz képest.

 

Pattanások és pirosító, összefüggenek?

Ha a pirosítóban jelen vannak vegyszerek, petrokemikáliák, akkor sajnos ezek könnyen eltömítheti a bőrt, amely pattanásokhoz vezet. Válasszunk természetes összetételű pirosítót magunknak, így elkerülhetjük a pattanás kialakulását.

 

A pirosító ecsetnek mi szerepe van abba, hogy ferde? A kis kabuki ecsettel is lehet pirosítót felvinni?

A ferde kialakításnak köszönhetően precízebben és könnyebben fel tudjuk vinni a pirosítót az arcunkra. A kabuki ecsetek elsősorban alapozásra valók, így a kialakításuk elsősorban ehhez a funkcióhoz igazodik.

 

Tudnátok ajánlani barackszínű pirosítót?

Life's a Peach vagy a Just Peachy pirosítót tudnám ajánlani.

 

A pirosító mennyire alapkellék egy hétköznapi smink elkészítéséhez?

A pirosító nagyon sokat hozzá tud tenni a megjelenésünkhöz, így én mindig szoktam ajánlani, hogy legyen a mindennapi sminkünk része. Egy egyszerű nappali sminkben is bővel belefér. Csak figyeljünk arra, hogy szépen eldolgozzuk, a helyes erősségben.

 

Olyan pirosítót keresek, ami matt.

A Lily Lolo Burst your Bubble, a Coming Up Roses vagy a Just Peachy pirosítókat ajánljuk.

 

Most, hogy minden kétségünk eloszlott, elő az ecsetekkel...

 

Segítségre szorulsz arcpirosító szín választásában vagy a felvitelben? Segítek! Hívj itt: 06 30 677 7374, vagy írj ide: fulop.judit@e-makeup.hu

 

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup: beautiful cosmetics for beautiful women

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés