Online Szépségápolási Magazin

Tökéletes alapozás ásványi alapozóval 5 egyszerű lépésben

Ásványi alapozó: hogyan használjuk?

Ásványi alapozóA szép smink pedig szinte láthatatlan, alig észrevehetető, ráadásul a hiedelemmel ellentétben a mindennapi sminkelés nem fogja tönkre tenni a bőrünket sem, ha kiváló minőségű ásványi alapozót választunk. Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az ásványi alapozók? Nem tartalmaznak vegyszereket, olajszármazékokat vagy egyéb káros összetevőt, tele vannak jótékony hatású ásványokkal, nem tesztelik őket állatokon, és már az ókorban is ismerték és használták a hölgyek szépségük kiemelésére. Hogyan használjuk az ásványi alapozót?

 

Az ásványi alapozó használata:

Az ásványi alapozók használata nagyon egyszerű, nem kell attól megijednünk, hogy jellemzően por állagúak, nem fogja sem kiszárítani, sem irritálni arcbőrünket. A legtermészetesebb hatást ezeknek a kozmetikumoknak a használatával érhetjük el.

 

Az ásványi alapozó használata 5 egyszerű lépésben:

ásványi alapozó1. lépés: tonizáljuk és hidratáljuk arcbőrünket, majd várjunk pár percet, hogy bőrünk teljesen be tudja szívni az ápoló anyagokat.

 

2. lépés: szórjunk a tégely tetejébe kis mennyiségű ásványi alapozót. Az ásványi alapozók rétegezhetőek, ezzel a tulajdonságukkal tudjuk elpalástolni a nagyobb szépséghibáinkat is.

 

3. lépés: a kabuki ecsetet vagy szivacsot mártogassuk bele a por állagú ásványi alapozóba, szórjuk le róla a felesleget, és vékony rétegben kezdjük felvinni az arcunkra. Menjünk vissza azokra a helyekre, ahol erősebb fedést szeretnénk. A szemünk alatt preciziós, kisebb ecsettel vagy szivaccsal is dolgozhatunk. Az alapozó használata során úgyis rájövünk, hogy melyik a legkényelmesebb vagy leggyorsabb módszer számunkra.

 

4. lépés: az ásványi alapozót körkörös mozdulatokkal vigyük fel, kezdjük az orcákon, majd haladjunk a fülek irányába, alapozzuk le az egséz arcunkat.

 

5. lépés: az ásványi alapozót le is fixálhatjuk, tetszés szerint akár matt, akár selyemfényű befejező púderekkel.

Kapcsolódó cikkünk: Tudnivalók az ásványi alapozókról

További hasznos tippek az ásványi alapozó használatához:

  • A zsírosabb bőr számára ajánlott matt finish-sel befejezni a sminkelést, mely extra védelmet nyújt, mivel magába szívja a nemkívánatos zsírt, és szép matt hatást nyújt.
  • Fényvisszaverő és fedő hatásának köszönhetően a sötét szem alatti karikák is tökéletesen eltüntethetőek a segítségével.
  • Az ásványi alapozó a felvitelt követően egy kicsit „púderes” hatású lesz, azonban pár perc elteltével szépen belesimul a bőrbe, teljesen természetes hatást nyújtva.
  • Az alapozót mindig vékony rétegekben vigyük fel, azokra a területekre, ahol szükségesnek érezzük, vigyünk fel egy újabb réteget vékonyan.
  • A matt befefejező púdert primerként (alapént) is használhatjuk az alapozást megelőzően, különösen ajánlott a tág pórusú bőrre, mert fényvisszaverő hatásának köszönhetően eltünteti a tág pórusokat.
  • Az ásványi alapozó különösen ajánlott érzékeny, pattanásos, ekcémás bőrre, mivel kevesebb összetevőt tartalmaz és kíméletesebb a bőrhöz a vegyszeres társaikhoz képest.
  • Az ásványi alapozót felvihetjük a szemhéjunkra is, egyenletesebbé és szebbé téve a bőrt a szem kifestéséhez.

 

Az ásványi alapozó használata videón:

Az alábbi videóban lépésről lépésre követheted a helyes alapozás lépéseit:

 

 

 

 

Ezek a témák is érdekelhetnek téged, kattints értük:

Hogyan válassz alapozót? A 9 leggyakoribb hiba

A 7 legfontosabb különbség az alapozók és a BB krémek között

 

 

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés