Online Szépségápolási Magazin

A 7 legfontosabb különbség a BB krémek és az alapozók között

Mikor válasszunk BB krémet és mikor vigyünk fel alapozót? Melyik mivel tud többet és miben más? Ezekre keressük most a választ!

 

1. Melyik fed jobban: az alapozó vagy a BB krém?

Az egyik legnagyobb különbség a két termék között pont a fedőképességükben rejlik. Míg az alapozók közepesen vagy erősen elfedik bőrhibáinkat, bőregyenletlenségeinket, vagy elszíneződéseket, addig a BB krémek egy vékonyabb fedést biztosítanak. A BB krémek tökéletesen megfelelnek, ha éppen a strandra tartunk vagy csak valami könnyű kozmetikumot szeretnénk reggel felvinni az arcunkra.

bb krém

2. Melyiket szereti jobban a bőrünk: az alapozót vagy a BB krémet?

A BB krém nagy előnye, hogy enyben a hidratálást is megoldottuk, hiszen összetevőinek köszönhetően ápolja, védi, nyugtatja és puhitja arcbőrünket. Ha alapozót viszünk fel, akkor előtte érdemes átkrémeznünk az arcunkat és nyakunkat, majd megvárnunk, hogy a bőrünk teljesen beszívja a krémeket. Ha természetes összetételű alapozót vagy BB krémet választunk, a bőrünk mindkettőért nagyon hálás lesz.

 

BB krém3. Színskála: a BB krémek limitált lehetőségei

Ha a színválasztékot nézzük, akkor kétség kívül könnyebben tudunk a bőrszínünkhöz pontosan passzoló alapozóárnyalatot választani, mint a BB krémek esetében. Miért van ez így? Mert az alapozók erősebb fedést biztosítanak, így ha nem megfelelő színt választunk, nagyon is könnyen észrevehető a különbség az alapozó és a bőrünk színe között. Ezzel szemben a BB krémek enyhén színezik csak bőrünket, így elegendő, hogy az adott szín-intervallumon belül válasszunk, a felvitt BB krém nem fog elütni arcbőrünktől. A BB krémekből jellemzően 1-3 árnyalatot találunk az európai piacot (extra világos, világos, közepes), alapozóból körülbelül 10-12 színt találunk meg a kínálatban.

 

Kapcsolódó cikkünk: BB krém: a kozmetikumok nagyágyúja

BB krém

4. Hogyan vigyük fel az alapozót és a BB krémet?

Nincsenek általános szabályok erre, csináljuk úgy, ahogy az jól esik. Annyi azonban biztos, hogy amennyiben az ujjunkkal visszük fel a BB krémet vagy az alapozót, akkor vékonyabb rétegben terül el a bőrünkön, míg ecsettel vagy alapozó szivaccsal ügyesebben és könnyebben tudunk rétegezni, ráadásul sokkal higiénikusabb is egyben. Az én kedvenc megoldásom: BB krém esetében vizes alapozószivacsot használok, míg az alapozót ecsettel viszem fel. Persze mind a szivacs, mind az alapozó rendszeres tisztításáról és tisztántartásáról sem szabad elfeledkeznünk.

 

5. A BB krém primerként is funkcionálhat

A csodás BB krémek előnyei itt még nem értek végett, mert hogy alapozó alá is felvihetjük, így könnyen és gyorsan előkészítjük a bőrünket az alapozáshoz. Egyből egyenletesebb színt kap tőle az arcunk, elsimítja az apróbb bőrhibákat, miközben a bőrünk hidratálását is megoldottuk. Minden esetben ügyesen dolgozzuk el a BB krémet, ne hagyjunk csíkokat, éles eltéréseket, csak így fog rajta ragyogni az alapozónk.

BB krém

6. A BB krém szuper jól hidratál!

A legjobb a BB krémekben, hogy egyáltalán nem lesz tőle száraz a bőrünk, hiszen rengeteg hidratáló van bennük. A száraz bőrű hölgyek is imádni fogják, uganakkor nem kelt zsíros hatást sem. Pont tökéletes, úgy ahogy van. :-)

7. A reggeli gyors segítség: a szuper BB krém

Az egyik legütősebb érv a BB krémek mellett, hogy a reggeli rohanásban, kapkodásban egy pillanat alatt gyorsan felvihetjük. Ha aznap éppen kicsit fakóbb az arcbőrünk, máris azonnali csodát tettünk vele. Ha pedig éppen kicsit több bőrhibánk van aznap, akkor simítsunk a BB krém fölé egy kis alapozót. Ezzel a kombinációval garantáltan gyönyörű arcbőrünk lesz egész nap.

 

Ezek után ki ne szeretné a holnap reggelét egy kis BB krémmel kezdeni?

 

 

Ezek a témák is érdekelhetnek téged (kattinthatóak):

Tudnivalók az ásványi alapozókról

A natúr kozmetikumokról röviden

 

 

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés