Online Szépségápolási Magazin

BB krém: a kozmetikumok nagyágyúja a mindennapokra

Ki ne szeretne egy ütős kozmetikumot a polcára, amivel időt és pénzt spórol meg? Pont ezek miatt még mindig a kozmetikai piac egyik slágere a BB krém.  Egyetlen kis BB krém tubusban öt vagy hat különböző tégelynyi kozmetikum jótékony tulajdonságai egyesülnek, hiszen egyszerre: hidratál, előkészíti a bőrt az alapozáshoz, fényvédőt tartalmaz, védi a bőrt az öregedéstől, korrektorként vagy alapozóként használható.

BB krém – ami ma már történelem...

A BB krémet (Beauty Balm) egy német bőrgyógyász fejlesztette ki azon páciensei számára, akiket lézerrel kezelt, így fontos volt, hogy csupán egyetlen krém megvédje a bőrüket és szépen is fedjen. Innen terjedt át Dél-Koreába a BB krém, ahol hatalmas szenzáció és mindennapos szépségápolási termékké nőtte ki magát, majd népszerűsége átgyűrüzött az USA-ba is.

Mit tudnak a BB krémek? Mitől hatásosak?

Valóban egyetlen BB krém ennyi mindent tudna? Nézzük meg mit tudnak ezek a kis tubusba zárt csodák:

  1. Fényvédő hatás: a BB krémekben található cink-oxid vagy titánium-oxid fényvisszaverő hatása nyújt védelmet a napsugarak ellen.
  2. Gyulladásgátló hatás: a krémekben található titánium-dioxid finomra őrölve meggátolja a gyulladást.
  3. Öregedést gátló komponensek: a peptideknek, az antioxidánsoknak és az A, E és C vitaminok mindegyike ápolja a bőrünket, késleltetve az idő múlását.
  4. Hidratáló hatás: a BB krémek jojoba, édes mandula, manuka, gránátalma és argán olaj kivonatokkal segítenek a bőrszárazság elleni küzdelemben. Ideális a kiszáradt bőr ápolására.
  5. Bőrtápláló/bőrnyugtató hatás: az aloe vera tartalmának köszönhetően a bb krém használatával a felületi bőrszárazság és irritáció csökken.
  6. Ragyogó, de nem zsíros hatás: az ásványi összetevőknek köszönhetően egészségesen ragyogóvá – de nem zsíros hatásúvá – varázsolja a bőrünket.
  7. Bőrpuhító hatás: a bb krémek kondícionálják is a bőrünket, a kókuszolaj, búzacsíra olaj származékoknak köszönhetően.

BB krém a napi szépségápolásban: hogyan használd ki a legjobban?

Habár a BB krém nem tudja kiváltani az összes szépségápolási terméket, segíthet abban, hogy hatékonyabbak legyenek. Vékony rétegben felvitt alapozó alatt a BB krém segít a bőrhibákat eltüntetni.

De a BB krém akkor is nagyon hasznos, ha nem szeretnénk maszk hatású alapozót viselni, de szeretnénk, ha egyenletes és szép lenne a bőrünk. Ráadásul elegendő egy kisebb babszemnyi mennyiség belőle.

Kapcsolódó cikkünk: Mi a különbség a BB krémek és az alapozók között?

Hogyan használjuk a BB krémet?

  1. Felvihetjük az ujjunkkal: így vékony rétegben simíthatjuk rá bőrünkre a BB krémet.
  2. Alapozó szivaccsal: bármilyen sűrű textúrájú szivaccsal kényelmesen dolgozhatunk, szerintem érdemes előtte a szivacsot benedvesíteni. Így közepes erősségű fedést érünk el vele, én ezt tartom a legjobb megoldásnak.
  3. Alapozó ecsettel: többféle ecset közül választhatunk, ízlésünknek megfelelő rétegben tudjuk a bb krémet felvinni.

 

Kik számára tökéletes választás a BB krém?

  • A normál vagy olajos/zsíros bőrű hölgyek számára, akinek extra világos, világos vagy közepes árnyalatú a bőrtónusuk, és nincs szükségük extra nehéz hidratáló krémre.
  • Természetességet kedvelők számára, akik nem szeretik a nehéz alapozókat, de szeretnék a bőrüket óvni és elfedni az esetleges bőrhibákat.
  • Akik gyorsan szeretnek elkészülni, biztosan örömmel használják majd.

 

 

Próbáljuk ki bátran a BB krémeket, ha szeretünk reggelente gyorsan elkészülni!

Ezek a témák is érdekelhetnek téged (kattinthatóak):

Tudnivalók az ásványi alapozókról

A natúr kozmetikumokról röviden

 

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup Kft.

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés