Online Szépségápolási Magazin

A tökéletes rúzsozás alapjai

Ha két dolgot kellene választanom, ami azonnal még nőiesebbé varázsolja a nők külsejét, habozás nélkül az arcpirosítóra és a rúzsra tenném le a voksomat. Sminkes munkám során rengeteg hölgy alakult már át a kezeim között, így tudom, hogy a helyesen megválasztott rúzs rengeteget számít. Nos, nézzük: rúzs... mit érdemes tudnunk róla?

 

rúzsMilyen színű rúzs áll neked a legjobban?

Nézd meg a színeidet a tükörben. Ha inkább a hideg színek vannak túlsulyban a külsődben, akkor inkább hideg árnyalatú rúzsokat válasszál, például a rózsaszínű rúzsok különböző verziói csodásan fognak neked állni. Ha inkább a meleg színekben bővelkedik a karaktered (tipikusan ilyen például a barna szem és barna haj együtt), akkor a meleg árnyalatú rúzsokat részesítsd előnyben (pl. korall vagy burgundi árnyalatok).

 

Milyen rúzs árnyalatokat válasszál estére és nappalra?

Nappalra világos árnyalatokat, természetes színeket válasszál magadnak, és hagyd meg alkalmi viseletnek a sötétebb színeket vagy a vörös rúzst.

 

Milyen típusú rúzst válasszál?

Egy időben nagyon divatosak voltak a matt rúzsok. Azonban tudnod kell a matt rúzsokról, hogy szárítják az ajkat, így mindennapi használatra semmiképpen sem ajánlom őket. E helyett a hétköznapokban válasszál a selyemfényű rúzsok közül, elsősorban olyan márkát, ahol természetes olajokkal dúsítják a rúzst, így míg viseled, ápolja az ajkadat. A rúzsokat mindig kiegészítheted szájfénnyel is a “vizesebb” hatás érdekében.

 

rúzsecsetMikor és hogyan használj a rúzshoz szájceruzát, kontúrt?

Én a közepesen erős valamint az erős árnyalatú rúzsok esetében mindig keretezem az ajkat szájceruzával. Ha már van egy határozott, éles vonalad, azt már sokkal könnyebb kiszínezned, mint rögtön a sötét színű rúzzsal kezdeni. Természetesen ügyelj arra, hogy a ceruza ugyanolyan árnyalatú legyen, mint a rúzs. Itt kisebb tévedés is kizárva, ha túl sötét vagy túl világos a ceruza a rúzshoz képest, akkor az olyan, mintha visszautaztunk volna a 90-es évekbe, azt pedig senki sem szeretné. A ceruzát használhatod arra is, hogy még tartósabb legyen a rúzsod: ilyenkor a teljes ajkat ceruzázd át, majd úgy kerüljön rá a rúzs.

 

Ecsettel vagy önmagában vigyük inkább fel a rúzst?

Sötétebb árnyalatok esetében én ajánlom a rúzsecsetet, hiszen enélkül nem tudunk precízen dolgozni. Sötétebb színű rúzsok felvitelénél nem hibázhatunk, hiszen azonnal “lebukunk”.

 

Hogyan lesz tökéletes a rúzsod? Tippek és ötletek:

  • Az ajkunkon lévő elhalt hámsejteket ugyanúgy le kell radíroznunk, mint ahogy azt az arcbőrünk esetében tesszük. Szükség van arra, hogy heti egyszer radírozzunk, hogy a friss, szép bőr érvényesülhesen. Természetes összetételű radírokat pillanatok alatt készíthetsz magadnak, a kedvenc receptem a szájradírra: egy csipetnyi gyümölcscukrot keverj össze egy kis olívaolajjal, majd radírozd át az ajkadat az így kapott masszával. Kristálycukrot is használhatsz, akkor kicsit törd össze a szemcséket előtte, hogy ne legyen durva hatású a radír. Ezzel a lépéssel megalkotod a tökéletes vásznat, amelyre már rúzsozhatsz is.
  • Először a felsőajakra vigyed fel rúzst vagy a ceruzát, kezd középen és kövesd a szád ívét. Ezután az első lépéshez hasonlóan fesd ki az alsó ajkadat. A felesleget óvatosan itasd le papírzsebkendővel, és már jöhet is a következő réteg a rúzs az extra tartósság jegyében.
  • Mindig csekkold le a tükörben, hogy nem került rúzs a fogadra, mert az rémes hatást kelt.

 

Ne féljünk kísérlezetni a színekkel, formulákkal. Rengeteg választási lehetőségünk van!

 

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup

Minden jog fenntartva! 2015, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés