Online Szépségápolási Magazin

Tudnivalók az ásványi alapozóról

Az ásványi alapozónál jobb barátot nem találunk a bőrünk számára. A természetes összetevőkön túl nem nyújt maszk hatást, bármilyen vastag rétegben is visszük fel. De mi is pontosan az ásványi alapozó, milyen előnyei vannak és hogyan válasszál márkát?

ásványi alapozó

 

Mi is az az ásványi alapozó?

Az ásványi alapozó olyan ásványokból áll, amelyeket először sterilizálnak, majd finom porrá őrölnek, ezt követően természetes, szervetlen pigmentekkel kezelnek. E folyamat eredményeként érik el azt a rengeteg különböző árnyalatot, amit a színpalettákban megtalálunk. Az ásványi alapozók nem tartalmaznak a parabéneket, szintetikus színezékeket vagy mesterséges illatanyagokat, csak természetes összetevőkből készülnek.

 

Mitől népszerűek az ásványi alapozók?

Az ásványi alapozók a „tiszta” kozmetikumot testesítik meg, nem tartalmaznak vegyszereket, káros anyagokat. Erős pigmentáltságuknak köszönhetően nagyon kis mennyiséggel is gyönyörű eredményt tudunk elérni, az ásványi alapozókat rétegezni is tudjuk, attól függően, hogy milyen erősen szeretnénk, hogy fedjen az alapozó. Ettől függetlenül az alapozónak nincs maszk hatása, teljesen természetesen simul rá bőrünkre.

 

Ásványi alapozóMilyen előnyei vannak az ásványi alapozónak?

Az ásványi alapozó használatának fő előnye, hogy nem tömíti el a pórusokat, hagyja, hogy a bőrünk szabadon lélegezzen. Ebből adódóan a pattanásokra hajlamos vagy irritált bőrt hagyja megnyugodni.

Az ásványi alapozókban lévő titánium-dioxid és cink-oxid gyulladáscsökkentő hatású. A cink-oxid különösen jótékony hatással bír az irritált, érzékeny arcbőrre.

 

Milyen arcbőrre használható az ásványi alapozó?

Minden arcbőrre ajánlott, még a zsíros, az érzékeny, pirosodásra hajlamos bőrön is nyugodtan használhatjuk. Nem szárítja a bőrt.

 

Miért por állagú a legtöbb ásványi alapozó?

Sokan hirtelen megijednek attól, hogy az ásványi alapozó por állagú. De ne tévesszük össze a por vagy kőpúderrel, hiszen összetételükben teljesen más kozmetikumról beszélünk. A hagyományos púderekben lévő TALC (zsírkő) összetevő szárítja és irritálja az érzékeny bőrt, míg az ásványi alapozók nem tartalmazzák ezt a vegyületet. A por állagnak is köszönhetjük, hogy egyáltalán nem romlik meg a termék bármiféle tartósítószer nélkül sem.

Kapcsolódó cikkünk: Tökéletes alapozás ásványi alapozóval

 

Lily Lolo ásványi alapozóMilyen összetevőket találsz az ásványi alapozókban?

  • Mica: nagyon sokféle öregedést gátló kozmetikumban megtalálható összetevőként, mivel halványítja a ráncokat.
  • Cink-oxid: nagyon sokoldalú összetevő, például ennek köszönhetik a kozmetikumok az UV-védelmüket és összehúzó hatásukat. A fő ütőereje azonban gyógyító hatásában rejlik, mivel segíti és gyorsítja a bőr sejtjeinek megújulását.
  • Titánium-dioxid (CI 77891): a fényvisszaverő tulajdonságából adódóan ragyog tőle a bőrünk, mindeközben nagyon jól elfedi a bőrhibáinkat.
  • Vas-oxid (CI 77491, CI 77499): fertőtlenítő hatásán túl az ásványi alapozók ennek köszönhetik gyönyörű színeiket.

 

Tippek az ásványi alapozó vásárlásához:

  1. Próbáld ki személyesen vagy rendelj mintát a termékből! Csak így fogod tudni megállapítani, hogy kellemes viselet-e számodra valamint azt, hogy milyen hatással van az arcbőrödre. Személyes vásárlás esetén még az árnyalatban is szívesen segítenek neked – természetesen díjmentesen! (Pl. E-makeup bemutatóteremben)
  2. Olvasd át az összetétel listát: az ásványi alapozó nem tartalmazhat mesterséges illatanyagot vagy tartósítószert!
  3. Hasonlítsd össze a kiszerelés méretét, mert sokszor az ár nagyon csalóka lehet. Vannak olyan gyártók, akik nettó 10 grammos, mások csak 8 grammos kiszerelésbe csomagolják az ásványi alapozókat. Számítsd ki, hogy melyik éri meg számodra jobban!

Ásványi alapozót rendelni ITT tudsz! Kizárólag természetes és díjnyertes angol termékeket forgalmazunk!

 

Ezek a témák is érdekelhetnek téged, kattints értük:

Hogyan válassz alapozót: a 9 leggyakoribb hiba...

Mi is az ásványi smink?

A 7 legfontosabb különbség a BB krémek és az alapozók között

 

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup

Minden jog fenntartva! 2015, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés