Online Szépségápolási Magazin

Natúr kozmetikumokról röviden

A világon többezer gyártó termékei közül egyre többen elsősorban vagy éppen kizárólag a natúr kozmetikumokat részesítjük előnyben. Vajon miért lehet ez?

 

A válasz nagyon egyszerű. A vegyszereket tartalmazó kozmetikumok sok esetben irritációt okoznak, mely egyre gyakrabban nem csak az érzékeny bőrű hölgyeket érinti, hanem napi problémává fajult. Ilyen tűnetek lehetnek például a vöröslő vagy pattanásos arcbőr, a szem valamint a szemhéj irritációja és még sorolhatnánk.

 

Mit érdemes tudnod a natúr kozmetikumokról?

A natúr kozmetikumok esetében fontos kritérium, hogy semmilyen mesterségesen előállított színezéket, illatanyagot, vagy kőolaj származékokat nem tartalmazhat a termék. Jó tudni, hogy előfordulhat olyan is, hogy csak a gyártó neve sugallja azt, hogy natúr kozmetikumokkal foglalkozik, vagy a gyártó cég képi világa, melyhez sokszor elég egy gyönyörű lila színekben pompázó dél-francia levendulamezőt a plakátjára kitenni, máris azt az érzetet keltheti bennünk, hogy az üzletben bio vagy natúr kozmetikumokat találunk.

 

Hogyan állapítsd meg, hogy valóban natúr kozmetikumot veszel le a polcról?

Nézd végig az összetétel listát. Tudom, hogy ez eleinte macerás, időigényes, de ez az egyetlen módja, hogy el tudd dönteni, hogy az adott termék natúr kozmetikum-e vagy sem.

 

Natúr kozmetikumLétezik sminkben is natúr kozmetikum?

Természetesen, sőt egyre nagyobb igény van natúr kozmetikumokra a sminkek terén is, hiszen egy vegyszeres szappanra, tusfürdőre nagyon könnyen találunk natúr alternatívát, akár otthon is kedvünkre elkészíthetjük magunknak a kedvenc illatainkkal fűszerezve. A sminktermékek esetében ez nehezen kivitelezhető megoldás lenne, azonban jó pár gyártó natúr kozmetikumai közül választhatjuk ki a kedvenceinket. Sminktermékek esetében arra figyeljünk, hogy ne tartalmazzon bismuth-oxikloridot, melyet sajnos egyes natúr kozmetikai gyártók igyekezek beletenni a termékbe, növelve a termék által okozott irritáció lehetőségét.

Kapcsolódó cikkünk: Tudnivalók az ásványi alapozókról

 

Natúr kozmetikum az ásványi sminktermék is?

Teljes egészében, hiszen a Földünk ásványait használja fel a gyártó cég a termékek előállításához. Ha becsületes, nem trükköző gyártóval van dolgunk, akkor teljes egészében ásványi vagy natúr összetételűek a kozmetikumok, ne döljünk be a hangzatos, mammut cégek szlogenjeinek, melyben „ásványi anyagokat IS tartalmaz” felkiálltással feszítenek neki pénztárcánknak, ha valóban ásványi kozmetikumot keresünk, akkor ezt legkevésbé a „divatmárkák” sminkkínálata között találjuk meg.

 

Van-e olyan jó a natúr kozmetikum, mint a „sima” kozmetikum?

Sok cikkben olvastam már arról, hogy jó-jó a natúr kozmetikum, de például nem olyan szépen fed az alapozó, nem olyan tartós, nem eléggé pigmentált (ez azt jelenti, hogy például egy sötét árnyalatnál a kozmetikum nem elég erős ahhoz, hogy a bőrünkön a szín határozottan látható legyen), stb. Ne dőljünk be ezeknek a hozzászólásoknak, hanem isnkább próbáljuk ki a bőrünkön az ásványi sminktermékek jótékony hatását.

Tegyünk még ma a természetes életmódért és váltsunk!

 

 

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup: beautiful cosmetics for beautiful women

Minden jog fenntartva! 2015, Budapest, E-makeup Kft.

 

Webáruház készítés