Online Szépségápolási Magazin

Így alapozzunk nyáron - 7 tipp, hogy ilyenkor is friss és tartós legyen a sminkünk

Így alapozzunk nyáron - 7 tipp, hogy ilyenkor is friss és tartós legyen a sminkünk

Természetes, hogy nyáron is a legjobb formánkat szeretnénk hozni, melybe nem tartozhat bele, hogy a sminkünk lefolyjon az arcunkon a melegben az utcán vagy bedunsztolva érezzük magunkat az alapozónk alatt.

Nyáron sem kell lemondanunk a sminkelés örömeiről, csak néhány apróságot kell bevezetnünk a napi sminkápolási rutinunkba, hogy szép és friss arccal várjuk a nyári napsugarakat.

1. Hogy nyáron is kifogástalan legyen az arcbőrünk, ne felejtsük el naponta kétszer, reggel és este letisztítani az arcunkat, még nyaraláskor se hagyjunk fel ezzel a szokásunkkal. Minden este, lefekvés előtt távolítsuk el az aznapi sminkünket. Érdemes nyáron is rendszeresen leradírozni az arcbőrünket, így egyenletesebben tudjuk felvinni a bőrünkre az alapozót.

2. A bőrszínünkhöz teljesen passzoló alapozót vigyünk fel. Tegyük félre a téli árnyalatunkat a következő szezonra. Nyáron általában egy vagy két árnyalattal sötétebb alapozóra lesz szükségünk. Az alapozót a járomcsontunkon teszteljük le, a megfelelő szín teljesen láthatatlan a bőrünkön. Ha narancssárgásnak találjuk az alapozást, akkor biztosan túl sötét az árnyalat, míg ha világos foltos hatást kelt, akkor pedig túl világos színt választottunk.

3. Megfelelő mennyiségű alapozót vigyünk fel és kerüljük el a maszkhatást, és hagyjuk, hogy a bőrünk természetes ragyogása átszűrődjön a smink alól.

4. Használjunk hosszantartó, könnyű, olajmentes alapozót, mert textúrájuknak köszönhetően kevésbé maszatolódnak el a melegben, mint társaik és a zsírosabb bőrön sem keltenek olajos hatást. Ezek közül is válasszunk por állagú ásványi  alapozót, így alatta nem izzad majd az arcbőrünk a nyári melegben. Ráadásul teljesen természetesnek hat, és tökéletesen elfedi a bőrhibákat.

5. Nyáron ne feledkezzünk meg az arcbőrünk védelméről, ezért olyan alapozót válasszunk, amely fényvédőt is tartalmaz, így nyugodtan tartózkodhatsz a szabadban.

6. Kombináljuk a selyemfényt és a fixálást befejező púderrel: így biztosan helyén marad a sminkünk egész nap a nyári hőségben. A bejező púder a fixálás mellett azonnal éltre kelti az arcbőrt és arcunk ragyogni fog tőle. A púderből választhatunk matt változatot is, mely felszívja a felesleges faggyút a bőr felszínéről, így biztosan nem fog csillogni az arcunk.

7. Használjunk sminkfixáló arcpermetet napközben. A permet segít a bőrbe zárni a termékeket, azonnal felfrissülünk tőle, hűti a bőrünket, miközben meggátolja a bőr zsíros csillogását is. Praktikus, pumpás kiszerelésük segítségével villámgyorsan átpermetezhetjük arcunkat, dekoltázsunkat. Nagyon jó szolgálatot tesznek nyaralás során is.

 

Minden terméket beszerezhetsz az e-makeup webáruházában:

Ásványi alapozók »

Lily Lolo púder »

Smink és arcpermet »

Készítette: E-makeup Kft., Budapest, 2018.

Minden jog fenntartva! Lemásolni vagy közzétenni bármilyen formában csak az E-makeup Kft. előzetes engedélyével lehet!

Webáruház készítés