Új jelszó kérése
 

EM Magazin
2016.06.07 17:01

Mit lehet felvinni a repülőgépre a sminktermékek közül? És milyen kozmetikumokat érdemes csomagolni?

Abból adódóan, hogy a férjem francia, elég sokat utazunk oda-vissza Budapest és Párizs között. Innen jött az ötlet, hogy összeállítsak egy kis listát, azok számára, akik kevésbé gyakorlottak a repülési praktikákat illetően, és nem tudják, hogy mit vigyenek magukkal vagy mit lehet felvinniük a repülőgépre a sminktermékek közül.

 

Kevés kivétellel a kozmetikumokok folyadéknak számítanak (igen, a fogkrém is folyadék :-) ), így a gép utasterébe felvihetőek a 100 ml-es vagy ennél kisebb kiszerelésű kozmetikumok. Egyszerre egynél több tégelyt (üvegcsét) is felvihetünk, abban az esetben, ha ezek beleférnek egy maximum1 liter űrtartalmú átlátszó műanyagtasakba. Ezeknek a kis műanyagtasakoknak újra zárhatónak kell lennie. Legpraktikusabbak a villámzárral ellátott tasakok, mivel bárki által könnyen kinyithatónak kell lenniük. Hol tudsz ilyesmit a legkönnyebben beszerezni? Én a DM-be szoktam értük beszaladni, többféle méretből választhatsz. Én a nem kézi poggyászban lévő kozmetikumokat is bele szoktam csomagolni, és úgy teszem őket a kozmetikai táskába, így megelőzhető, hogy az esetlegesen kiömlő, kiszivárgó kozmetikum mindent összekenjen a bőröndömben.

 

Mi az, amit mindenképpen érdemes felvinned a repülőgépre?

 • Nedves törlőkendő: ha felfrissülni vágyunk az utazás alatt, akkor simítsuk vele át arcunkat, nyakunkat, akár rövid, pár órás utazáshoz is csomagoljuk magunkkal. Jó pár légitársaság kínál törlőkendőket az útra, általában a repülőgép bejárata környékén szokták kihelyezni. Viszont, ha biztosra akarunk menni vagy van kedvencünk, akkor inkább csomagoljuk be azt a kézi poggyászunkba. Én azt a változatot szoktam venni, ami 25 db-os, és kb. 2-300 Ft körül van az ára. A 25 lapos kiszerelés szerintem pont ideális utazáshoz.
 • Mini méretű stiftes dezodor: mindig jó, ha kéznél van, villámgyorsan bevethetjük.
 • Fogkefe, mini kiszerelésű fogkrémmel: ha hosszabb repülőútra indulunk, ne feledkezzünk meg a szájhigiéniáról sem. Akár tabletta formájú fogkrémet is vihetünk magunkkal, előnye, hogy sokkal kisebb helyen is elfér a kézipoggyászunkban.
 • Ajakápoló vagy ajakápolós szájfény: a légkondicionálás miatt nagyon könnyen kiszáradhat ajkunk, így érdemes előre gondoskodni az ajakápolásról is. Olyat szájfényt válasszunk, amely E-vitaminnal és természetes olajokkal ápolja az ajkunkat, így szuper csinosak is lehetünk egyben az úton. Az én kedvencem a Lily Lolo English Rose szájfénye.
 • Szempillaspirál: szempillaspirál nélkül egyáltalán nincsenek színek az arcomon, így mindig felteszem, még repüléskor is. Ha hosszabb útra megyek, akkor beteszem a táskámba is, mert biztosan igazítanom kell a repülőn rajta.
 • Sminkpermet: gyorsan mattíthatjuk vele arcunkat, és fel is frissíti arcbőrünket. Különösen a kissé zsíros bőrű hölgyek számára ajánlom.
 • Mini kiszerelésű ásványi alapozó mini kabuki ecsettel: rendesen felviszem az ásványi alapozót utazás előtt, egy-egy éjjeli utazás alkalmával alvás előtt megtisztítom a bőrömet, majd ébredést követően újra kisminkelem az arcomat. Az ásványi alapozóval és a mini kabuki ecsettel gyorsan tökéletes fedést tudok elérni anélkül, hogy összemaszatolnám a folyékony alapozóval magam.
 • Mini kiszerelésű kézkrém: akár mi magunk is nyomhatunk egy kis méretű tégelybe kézkrémet, így helyet is spórolhatunk a kézi poggyászban.
 • Mini kiszerelésű arckrém: választhatunk a drogériákban kapható krémek közül, vagy akár a vásárlások alkalmával kapott, esetleg az újságból kivett mintákat is felhasználhatjuk.
 • Mini parfümszóró: a reptereken kapható szórótégelyecske megkönnyíti, hogy a kedvenc parfümünk mindig velünk legyen. Pár csepp és máris kicsit felfrissülünk a hosszú út fáradalmai alatt.
 • Préselt szemhéjpúder tükörrel: a kis tükör segítségével sminkünket kiigazíthatjuk, vagy elkészíthetjük. Az útra természetes árnyalatokat válasszunk, pl. Lily Lolo Stark Naked bézs szemhéjpúderét. Gyönyörűen kiemeli a szemünket, eltüntetei a fáradságot és a sötét szemhéjpúderekkel ellentétben nem észrevehető, ha esetleg elkenődik.

Próbasmink kérdések

 

Kérdések és válaszok a repülőgépre felvihető kozmetikumokkal kapcsolatban:

 

Kézipoggyászként nedves törlőkendőt fel lehet vinni a gépre?

Igen, semmi akadálya. Nyugodtan a táskádban, önállóan betéve is felvihető a gépre.

Kézipoggyászba lehet-e sminkeket rakni?

Igen, a fent leírt átlátszó csomagolásban fel tudod vinni őket a repülőre.

Szájceruzát és rúzst is felvihetek az utastérbe?

Igen, de a rúzst átlátszó műanyag tasakba kell tenned, mert krémes állaga miatt folyadéknak számít. A szájceruzát nem kell külön becsomagolnod.

Te is szeretsz utazni és várod már az utazást? Ha igen, írd meg kommentben, hogy hova utazol legközelebb.

Készítette: Fülöp Judit sminkmester

E-makeup

Minden jog fenntartva! 2016, Budapest, E-makeup Kft.

Webáruház készítés