EM Online Magazin

3 biztos tipp a szem alatti karikák eltüntetéséhez

2018.08.22 16:51
3 biztos tipp a szem alatti karikák eltüntetéséhez

A késő őszi és téli sötét reggelek és esték, az egész napos megfeszített munka vagy akár a hétvégi szórakozástól is mind-mind karikásak lehetnek a szemeink. Ha szemünk puffadt vagy karikás, érdemes az alábbi tippeket kipróbálnunk:

 

1. Egy régi, jól bevált recept szerint helyezzünk friss uborkaszeleteket a szemünkre. Az uborka természetesen hűti és csillapítja a szem környéki duzzanatot.

2. A hideg, nedves teazacskó szintén kiválóan csökkenti a szemkörnyéki puffadtságot, ugyanis a koffein dehidratáló hatással bír, így segít eloszlatni a felesleges vizet a szem alatti szövetekből. Plusz a tea antioxidáns hatású, ami szintén jót tesz a bőrnek. A gyógynövényes teazacskók nem megfelelőek e célra, kivéve a kamillateát, ami természetes gyulladáscsökkentő, így segít lehúzni a puffadtságot.

3. Válasszunk olyan szemkörnyék ápolót, mely koffeint is tartalmaz, mely serkenti a véráramlást a szövetekben.


Segítőtársaink: a színes korrektorok!

Ha sietősen indul a reggelünk, és nem sikerül bevetni a fenti tippeket, akkor se csüggedjünk el, mert a különböző színű korrektorok a segítségünkre lesznek abban, hogy a puffadt vagy karikás területet elfedjék.

A legjobban a világos színű, erősen pigmentált korrektorok tüntetik el a sötét karikákat a szemünk alól, hiszen ellensúlyozni tudják a sötét árnyákokat.

A Lily Lolo ásványi korrektora, a Peepo, sárga színű korrektor ideális a szem alatti sötét karikák eltüntetéséhez. Ha közelről megnézzük, a szem alatti rész lila, illetve szürkés lila vagy barna tónusú, amely a bőrtónusunktól függően szürke, kék és a barna különböző árnyalatai között mozog. A sárga a tökéletes szín, amely elpalástolhatja a szem alatti karikákat, mivel a színkorongon a sárgával szemben a lila foglalja el helyét, így ez a két árnyalat semlegesíti egymást. Ez az oka annak, hogyha egymásra festjük a két színt, akkor azok kiegyenlítik egymást. Nem kell félnünk a sárga színű korrektoroktól, hiszen nagyon könnyen egybeolvadnak a bőrszínünkkel.

Hogyan vigyük fel a sárga színű korrektort? Fontos, hogy korrektorecsettel dolgozzunk, és körkörös mozdulatokkal, háromszög alakban vigyük fel a szemünk alá a kozmetikumot. Nagyon kis mennyiség is elegendő a tökéletes fedéshez! Plusz előnye, hogy bársonyos tapintású lesz tőle arcbőrünk.

Ezt követően alapozzuk le a bőrünket a szokásos módon. És már is búcsút inthetünk a sötét karikáknak és a felpuffadt szemeknek!

Minden terméket beszerezhetsz az e-makeup webáruházában:

Színes korrektorok »

Készítette: E-makeup Kft., Budapest, 2018.

Minden jog fenntartva! Lemásolni vagy közzétenni bármilyen formában csak az E-makeup Kft. előzetes engedélyével lehet!

paypal simplepay_hu_v2