EM Online Magazin

Hogyan készítsünk tökéletes munkahelyi sminket magunknak reggelente?

2018.04.16 22:09
Hogyan készítsünk tökéletes munkahelyi sminket magunknak reggelente?

Néha kevés szín is elegendő ahhoz, hogy friss, szép és kifogástalan külsőnk legyen. Így van ez a munkahelyi sminkkel is. Ragaszkodjunk a naturális, visszafogott arcfestéshez, hogy a legelőnyösebb színben mutatkozhassunk a munkahelyünkön.

Hogyan készítsünk tökéletes munkahelyi sminket magunknak reggelente?

1. Egységesítsük arcszínünket! Válasszunk alapozót vagy BB krémet az aktuális bőrállapotunknak és bőrhibáinknak megfelelően. Az alapozót a teljes arcunkon oszlassuk el, de ne legyen se túl vastag, se maszkszerű, hiszen célunk, hogy külsőnk természetesnek hasson. Válasszunk olyan alapozót, melytől a bőrünk frissnek hat a szürkés irodai világításban is. Az alapozóból tartsunk egy kis mennyiséget a fiókunkban, így az irodában könnyen javíthatjuk a lekopott alapozót. Vagy reggel fixáljuk sminkünket, hogy egész nap tartós legyen.

2. Használjunk természetes matt árnyalatokat a szemhéjpúder palettánkból! Elsősorban a matt bézs, nude, barack, vanília árnyalatok közül válasszunk egyet a mozgó szemhéjunkra. Majd közép vagy sötét barnával árnyékoljuk a szemzugban és a szemöldökcsont alatt. Ezután spirálozzuk ki a szempilláinkat alul és felül egyaránt, gyönyörűen kiemeli a szemünket.

3. Ne feledkezzünk meg a szemhéjpúder alap használatáról sem. Segítségével a szemhéjpúderünk egész nap a helyén marad, nem kopik le. Válasszunk krémes textúrájú alapot, mert könnyebben elsatírozhatjuk a szemfestéket rajta.

4. Soha ne használjunk csillogó szájfényt munkahelyen! Egyáltalán nem oda való. Helyette viseljünk inkább nude, vagy a szájszínünkhöz hasonló matt rózsaszín vagy barack árnyalatokat. Akár természetes színű szájceruzával is átszínezhetjünk az ajkunkat. Teljesen fel fogja dobni a megjelenésünket.

5. Pirosítsunk vagy bronzosítsunk, ha kedvünk tartja! Azonban kerüljük a rikító, olcsó színeket és mindenképpen matt változatot használjunk. Szépen dolgozzuk el a pirosítót vagy bronzosítót egy nagy ecset segítségével, hogy természetesnek hasson az arcunkon. Semmi sem szól az egészségesen ragyogó, napsütötte hatás ellen, ha nem visszük túlzásba.

6. Ne feledkezzünk meg a szép, ápolt szemöldökről sem! A szemöldök szálak közötti réseket töltsük ki szemöldökpúderrel egy kis lapos ecset segítségével, majd fixáljuk a szálacskákat. Teljesen természetes lesz így a megjelenésünk. A nagy, módosan megrajzolt szemöldököt hagyjuk más alkalmakra.

 

Kérdések és válaszok a munkahelyi sminkről:

A mindennapos alapozóhasználat öregíti a bőrt?

Nem, ha megfelelő minőségű alapozót használunk és este mindig eltávolítjuk a sminkünket. Soha ne feküdjünk ágyba kifestve.

Belefér a szemceruza vagy tus használata a munkahelyi sminkbe?

Amennyiben természetesen keretezzük a szemünket, semmi akadálya a szemünk kihúzásának. A mozgó szemhéjunk pilláinak tövéhez húzzunk vékony csíkot. Minél természetesebb hatásra törekedjünk.

És a kontúrozás?

Amennyiben nem visszük túlzásba, nyugodtan kontúrozzunk. Válasszunk természetes árnyalatú kontúr palettát, vagy bronzosítóval is árnyékolhatjuk az arcunkat.

A sminkünket igazítsuk a ruhánk színéhez?

A sminkárnyalatokat mindig a bőrtónusunknak, a szem és hajszínünknek megfelelően válasszunk. Nem szerencsés e helyett a ruhánkhoz passzoló árnyalatokat választani. Munkahelyen pedig mindenképpen maradjunk a naturális színek használatánál.


Minden terméket beszerezhetsz az e-makeup webáruházában:

BB krémek >

Szemhéjpúder paletta >

Szemhéjpúderalap >

Arcpirosítók >

Szemöldökpúderek >

Készítette: E-makeup Kft., Budapest, 2018.

paypal simplepay_hu_v2